Εικόνες που επαναπατρίστηκαν παρουσιάζονται στα Γιάννινα

ARXAIOKAPHLIA EIKONES

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, τη  Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών και την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων διοργανώνουν συντονισμένες δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού στο θέμα  της προστασίας των πολιτιστικών αγαθών από την αρπαγή και την παράνομη διακίνησή τους. 

Από 01/11/2022 έως 30/06/2023, στην  Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων στο Ιτς Καλέ υλοποιείται η εκπαιδευτική δράση «Κλεμμένες αρχαιότητες, λαοί χωρίς μνήμη».

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022  και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων Ημερίδα με θέμα την αρχαιοκαπηλία.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ., στο Κέντρο Προστασίας και Προβολής Ιστορίας και Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια περιοδικής έκθεση με φορητές εικόνες και τμήματα τέμπλων τα οποία εκλάπησαν από μνημεία της περιοχής των Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν και επέστρεψαν στους ναούς και στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων.

Στα εγκαίνια θα παραστεί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ