Εικόνες ντροπής στο ορειβατικό μονοπάτι

monopari_papigko1

Την έντονη διαμαρτυρία της μεταφέρει αναγνώστρια για την κατάσταση που επικρατεί στο ορειβατικό μονοπάτι, από τον οικισμού του Μικρού Παπίγκου προς την Τύμφη.

Όπως σημειώνει στην επιστολή της, οι χιλιάδες των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών που επιλέγουν να ακολουθήσουν αυτή τη διαδρομή, εκτός από τις φυσικές δυσκολίες του μονοπατιού, έχουν να αντιμετωπίσουν και τα περιττώματα  που είναι διάσπαρτα σε όλο το μήκος του μονοπατιού μέχρι το Καταφύγιο.

Και συνεχίζει:

«Εκτός από το αισθητικό μέρος (οπτικό και οσφρητικό) υπάρχει και θέμα ασφάλειας των ορειβατών και των πεζοπόρων λόγω του κινδύνου τραυματισμών εξαιτίας της ολισθηρότητας του εδάφους στην περίπτωση που αυτοί δεν προσέξουν τις ακαθαρσίες και έρθουν σε επαφή με αυτές.

Η ανευθυνότητα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα άλογα για να εξυπηρετήσουν τις επιχειρηματικές τους ανάγκες είναι προσβολή για την, ίσως, πιο φημισμένη ορειβατική διαδρομή του Ζαγορίου, ενώ προκαλεί και την δυσφορία των κατοίκων του Μικρού Παπίγκου, καθώς σε πολλές περιπτώσεις το φαινόμενο παρατηρείται και εντός του οικισμού αφού τα ζώα τον διασχίζουν για να πάρουν το δρόμο της ανόδου.

Η ίδια απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί και στο χώρο του μικρού χώρου στάθμευσης των οχημάτων, δίπλα στο νεκροταφείο του χωριού, όπου πραγματοποιείται η φόρτωση-εκφόρτωση των αλόγων.

Δυστυχώς τέτοιες πρακτικές είναι δυσφήμιση για τον όμορφο τόπο μας. Πρέπει με κάποιον τρόπο να συνετιστούν οι υπεύθυνοι αυτής της ντροπιαστικής εικόνας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ