Ένα ασυνήθιστο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις πέντε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Εγνατία Οδό, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της εισόδου άγριων ζώων στον κλειστό αυτοκινητόδρομο.
Το ατύχημα έγινε στο 33ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Ιωάννινα, όταν μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με ζαρκάδι που βρέθηκε στο οδόστρωμα.
Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με τον αναβάτη να εκσφενδονίζεται από τη μοτοσικλέτα του. Παρά τη σφοδρότητα του ατυχήματος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στάθηκε εξαιρετικά τυχερός, καθώς δεν υπέστη τραυματισμό.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές, ενώ η κυκλοφορία διακόπηκε για περίπου 40 λεπτά, προκειμένου να απομακρυνθεί το νεκρό ζαρκάδι και να καθαριστεί το οδόστρωμα από τα συντρίμμια, ώστε να αποκατασταθεί με ασφάλεια η κυκλοφορία.
Το περιστατικό αναδεικνύει, για ακόμη μία φορά, το σοβαρό πρόβλημα της παρουσίας άγριων ζώων στην Εγνατία Οδό. Η σύγκρουση δικύκλου με ζαρκάδι σε έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα μπορούσε να έχει τραγική κατάληξη και το γεγονός ότι ο αναβάτης σώθηκε χωρίς τραυματισμό θεωρείται εξαιρετικά τυχερή εξέλιξη.
Παράλληλα, επανέρχεται το ερώτημα για την αποτελεσματικότητα των περιφράξεων του αυτοκινητοδρόμου. Πώς κατάφερε ένα μεγάλο άγριο ζώο να εισέλθει στο οδόστρωμα, παρά τα μέτρα που προβλέπονται για την αποτροπή τέτοιων περιστατικών; Πρόκειται για ένα ζήτημα που απαιτεί απαντήσεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις, καθώς ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών.