Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός, χωρίς αυξήσεις τα τέλη

dimarxeio-zitsas

Ο προϋπολογισμός και η στοχοθεσία του Δήμου Ζίτσας για το οικονομικό έτος 2023 εγκρίθηκαν ομόφωνα στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Επίσης, σταθερά, χωρίς καμία αύξηση, διατηρούνται για ακόμη μία χρονιά και τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη καθώς στην τακτική συνεδρίαση, που προηγήθηκε, το Σώμα έκανε δεκτή την πρόταση του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Λάμπρου να μην υπάρξει καμία μεταβολή στα τέλη παρόλο το δύσκολο δημοσιονομικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. 

Το σύνολο του προϋπολογισμού ξεπερνά τα 30εκ. ευρώ και όπως υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος «το ποσό αυτό αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως ο Δήμος Ζίτσας δεν είναι μια μικρή οντότητα στο σύνολο των Δήμων αλλά έχει εξελιχθεί σε ένα Δήμο με  δυναμικό αναπτυξιακό πρόσημο που διεκδικεί ισότιμα τα κονδύλια που του αναλογούν από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία». «Το αποδεικνύουν άλλωστε τα έργα, τα ταμειακά διαθέσιμα, η εξασφάλιση σημαντικών πόρων για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων σε όλους τους τομείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ευχαριστώντας την υπηρεσία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα.

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Λάμπρου παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού κάνοντας ειδική αναφορά «στην αναπτυξιακή του αντίληψη χωρίς να χάνει το  κοινωνικό του πρόσημο» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προηγήθηκε μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην ημερήσια διάταξη ήταν και ο καθορισμός των ανταποδοτικών τελών για το 2023. Η Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πολιτών, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που εντάθηκε κατέθεσε πρόταση που έγινε αποδεκτή από το Σώμα, σύμφωνα με την οποία και για το 2023 τα δημοτικά τέλη, που αφορούν  την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό,  την ύδρευση-αποχέτευση, τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, παραμένουν στα επίπεδα των προηγούμενων ετών.

Να σημειωθεί πως και για τη νέα  χρονιά στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ισχύει η μείωση της τάξης του 50% για νοικοκυριά που χαρακτηρίζονται ευάλωτα σύμφωνα με απόφαση που είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ