Εγκρίθηκε η μελέτη για το υδατοδρόμιο στην Παμβώτιδα

limni idroplano

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα από τον Δήμο Ιωαννιτών,   μετά τη θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων.

Με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ),   το νέο υδατοδρόμιο των Ιωαννίνων πρόκειται να εγκατασταθεί στη βορειοδυτική όχθη της λίμνης,   δίπλα στον οικισμό του Περάματος, με την κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων, που θα φιλοξενούν τις απαραίτητες υπηρεσίες λειτουργίας του, καθώς και πλωτών εγκαταστάσεων για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων και υδάτινη επιφάνεια για την ασφαλή προσλίμνωση, απολίμνωση και υδατοδρόμησή τους.

Ουσιαστικά ο χώρος εξυπηρέτησης επιβατών θα φιλοξενείται σε προκατασκευασμένο μετακινούμενο οικίσκο, συνολικής επιφάνειας 60 τ.μ. και σε μικρή απόσταση από την υφιστάμενη,   τσιμεντένια προβλήτα του λιμένα Περάματος.

Μέσω γέφυρας οι επιβάτες θα μεταφέρονται από τον χώρο αναμονής στα υδροπλάνα, που θα πλέουν και θα εκτελούν τους κατάλληλους ελιγμούς για την προσέγγιση και πρόσδεσή τους στην πλωτή προβλήτα του υδατοδρομίου και το αντίστροφο.

 «Στο ΥΠΕΝ καταφέραμε να   ξεμπλοκάρουμε τη διαδικασία και να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για ένα τόσο   σημαντικό αναπτυξιακό έργο των Ιωαννίνων, με πρώτιστη μέριμνα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας. Με τη λειτουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα ξεκινά μια νέα εποχή ανάπτυξης για την πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, η οποία αποκτά άλλο ένα μέσο διασύνδεσης με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, αναβαθμίζοντας σημαντικά τη θέση της στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας» υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ