Εγκρίθηκε η αποκατάσταση για τη χωματερή στον Κούκο

dourouti3Την οριστική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στη θέση Κούκος ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας. Το έργο έχει συνολικό προυπολογισμό 1,9 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις που δρομολογούνται στην περιοχή της Πρέβεζας καθώς η χωματερή στον Κούκο λειτουργούσε για πολλά χρόνια, ήταν η μεγαλύτερη στο Νομό και είχε προκαλέσει πλήθος προβλημάτων.

Εξ αιτίας των προβλημάτων αυτών είχε χρειαστεί πολλές φορές να κινητοποιηθούν οι κάτοικοι της Πρέβεζας και να προχωρήσουν ακόμη και στον αποκλεισμό της.

Με τη δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης λύνεται οριστικά το πρόβλημα και κλείνει μία μεγάλη πληγή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Εν τω μεταξύ στην ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας εξέλεξε και τους τέσσερις αντιπροσώπους του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων. Στο συμβούλιο θα μετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κοσμάς Κορωναίος, Ευάγγελος Ροπόκης, Λάζαρος Παπαχρήστος και Παύλος Σαραμπασίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ