Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό η σύμβαση για τη Δομπόλη

adompolip1

«Πράσινο φως» έδωσε το Ε’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή της σύμβασης που αφορά στην ανάθεση του έργου «κατασκευή διοικητικού κέντρου με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο της Δομπόλη».

Ο φάκελος για το συγκεκριμένο έργο είχε αποσταλεί από τον Δήμο τον Ιανουάριο και σήμερα κοινοποιήθηκε η απόφαση του Κλιμακίου.

«Από τον έλεγχο των υποβληθέντων ενώπιον του Κλιμακίου στοιχείων δεν διαπιστώθηκαν νομικές πλημμέλειες κατά την διαδικασία ανάδειξης αναδόχου του ελεγχόμενου έργου και συνεπώς δεν συντρέχει νόμιμος λόγος που θα κωλύει την υπογραφή του υποβληθέντος σχεδίου σύμβασης» αναφέρεται στην απόφαση του Ελεγκτικού και καταλήγει σημειώνοντας πως «δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης για την ανάθεση του έργου».

Σημειώνεται ότι με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, το έργο είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία δημοπράτησης με το σύστημα μελέτη- κατασκευή.

Το επόμενο βήμα είναι η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των αρμόδιων υπουργείων, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και να ξεκινήσει το έργο.

«Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας επίπονης διαδικασίας που ολοκληρώθηκε σε χρόνους ρεκόρ για τα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης. Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο επόμενο στάδιο που θα δώσει την δυνατότητα να διασωθεί ένα ιστορικό κτίριο των Ιωαννίνων και παράλληλα να αποκτήσει η πόλη ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο. Ένα διοικητικό κέντρο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και του Δήμου ενώ παράλληλα θα διασφαλίζει τον διακριτό ρόλο του Πανεπιστημίου» ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ