Εγκρίθηκαν βιοαέριο και μικρά υδροηλεκτρικά

Την θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου έλαβαν η πολυσυζητημένη το τελευταίο διάστημα μονάδα βιοαερίου που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Μαζαράκι καθώς και δύο μικρά υδροηλεκτρικά έργα στον Καλαμά.

Η μονάδα βιοαερίου είχε συναντήσει αντιδράσεις το προηγούμενο διάστημα, κυρίως από αυτοδιοικητικές παρατάξεις του Δήμου Πωγωνίου.

Μάλιστα ο Σταύρος Ζηκόπουλος που παρέστη στη συνεδρίαση και τοποθετήθηκε εκ μέρους των κατοίκων υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα έγκλημα σε βάρος της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας που θα πραγματοποιήσει την επένδυση Παναγιώτης Σιόρεντας απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που τέθηκε και ξεκαθάρισε ότι η μονάδα θα λειτουργήσει με απόβλητα που θα προέρχονται αποκλειστικά από την περιοχή.

Κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε θετικά για την συγκεκριμένη επένδυση.

Πράσινο φως πήραν επίσης δύο μικρά υδροηλεκτρικά στο Μαζαράκι και το Λίθινο, παρότι για το δεύτερο είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά ο Δήμος Ζίτσας.

Αρνητική ωστόσο ήταν η γνωμοδότηση για την κατασκευή υδροηλεκτρικού στο ρέμα Κουκουμανέρι στο Δίστρατο για το οποίο δεν υπήρχε σύμφωνη γνώμη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πίνδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ