Έγκριση νέων έργων από το πρόγραμμα «Τρίτσης»

tritsis

Νέα έργα ύψους σχεδόν 153 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, είναι 65 κι ο συνολικός τους προϋπολογισμός ανέρχεται σε 152.784.927,13 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, πρόκειται για έργα ύδρευσης, όπως αυτό του Ωρωπού (προϋπολογισμού 11,7 εκατ. ευρώ) και της ΔΕΥΑ Ξάνθης (ύψους 9,8 εκατ. ευρώ), που αφορούν μεταξύ άλλων στον έλεγχο των διαρροών και της κατανάλωσης στα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης με την καταμέτρηση δεδομένων και την προμήθεια συστημάτων τηλεμετρίας. Επίσης έργα για την «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων», όπως αυτό του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (προϋπολογισμού 6,8 εκατ. ευρώ), έργα αγροτικής οδοποιίας, δράσεων ηλεκτροκίνησης, καθώς και έργα στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ελλάδα 1821-Ελλάδα 2021», όπως αυτό του Δήμου Ναυπλιέων για την ψηφιακή ξενάγηση και τα ψηφιακά εκθέματα στο Ναύπλιο του 19ου αιώνα.

«Οι εργασίες και οι αξιολογήσεις για την ένταξη έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για την Αυτοδιοίκηση συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της περιφερειακής ανάπτυξης σε ολόκληρη τη χώρα» δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ