Έγκριση διαγωνισμού των LED με αποχές κι αντιδράσεις

FOTA LED1

Στην έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου «παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών» προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή η οποία συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας.

Τα τεύχη δημοπράτησης κοινοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου η οποία με απόφαση της Οικονομικής της Επιτροπής έχει προχωρήσει στην έγκρισή τους.

«Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου στο Δήμο Ιωαννιτών, το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και θα έχει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.

Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση των φωτιστικών σε όλη την έκταση του Δήμου Ιωαννιτών με αξιοποίηση του μηχανισμού ELENA και ιδιωτικών κεφαλαίων.

Η Δημοτική Αρχή συνεπής στις εξαγγελίες της, με την απόφαση αυτή, ολοκλήρωσε την διαδικασία που προβλεπόταν και πλέον ανοίγει ο δρόμος ώστε εντός της νέας χρονιάς να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Έντονες ωστόσο είναι οι αντιδράσεις των παρατάξεων του Θωμά Μπέγκα και της Τατιάνας Καλογιάννη με τους εκπροσώπους της δεύτερης να απέχουν από την συνεδρίαση της Οικονομικής.

Η «Ενότητα Πολιτών» σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η Δημοτική Αρχή έχει απαξιώσει τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου.

«Δυστυχώς, η δημοτική αρχή σε ρόλο μαριονέτας τρέχει ασθμαίνοντας να εγκρίνει αποφάσεις για έργα που αφορούν το δήμο αλλά λαμβάνονται από άλλη Αρχή.

Υποβαθμίζει συνειδητά το ρόλο των συλλογικών οργάνων αλλά και του δήμου Ιωαννιτών με τα λάθη και τις παραλήψεις της.

Φυσικά δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Από την αρχή της θητείας της έχουμε καταγγείλει την μεθοδευμένη προσπάθεια της Δημοτική Αρχής να «απαλλαγεί» από τις δημοκρατικές διαδικασίες άσχετα αν επικοινωνιακά και μόνο τις επικαλείται.

Η σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι αυτή η δημοτική αρχή έχει επιλέξει να αντικαταστήσει την παραγωγή πολιτικής με την επικοινωνία, με αρνητικά δυστυχώς αποτελέσματα για τον τόπο», αναφέρει.

Η παράταξη «Ιωάννινα 2023» σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι:

1.            Ο Δήμος Ιωαννιτών δεν γνωρίζει οτιδήποτε ακριβές και βέβαιο για το τεχνικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου.

2.            Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, και εν γένει ο Δήμος, μετατρέπεται σε χειριστή σφραγίδας και για το έργο αυτό.

3.            Ο Δήμος δεν προσδιόρισε για το έργο αυτό ούτε το σκοπό, ούτε την επιδίωξη, ούτε τον οικονομικό στόχο, με ακρίβεια.

4.            Ο Δήμος δηλώνει ανεπάρκεια πολιτικής ισχύος, γνώσης, σχεδίου, επιχειρησιακής δυναμικότητας και ανάλογης προς το έργο αλλά και το μέγεθος του Δήμου, τεχνική εμβέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ