Έγκριση ΜΠΕ για την παραλίμνια ανάπλαση

Τους περιβαλλοντικούς όρους για την ανάπλαση και ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής από την είσοδο του Περάματος μέχρι τον Μάτσικα ενέκρινε η  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Με την απόφαση αυτή ολοκληρώνεται το στάδιο ωρίμανσης της πρότασης και εκκρεμεί πια μόνο η έκδοση απόφαση από την Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης παρόχθιας και όχθης της Λίμνης Παμβώτιδας ώστε να υποβληθεί προς χρηματοδότηση η πρόταση ύψους 4,28 εκ. ευρώ στην πρόσκληση της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου  με τίτλο: Επενδύσεις σε έργα αστικής αναζωογόνησης – 3η προκήρυξη».

Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας σε δηλώσεις του σημειώνει ότι με το συγκεκριμένο έργο επιτυγχάνεται πλήρης αναβάθμιση της παραλιμνίου περιοχή ενώ η δημιουργία της συγκεκριμένης διαδρομής θα ωφελήσει την τουριστική δραστηριότητα και την καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα και συγκεκριμένα:

1) Το  κύριο  υποέργο  με  τίτλο  Ανάπλαση, ανάδειξη και προστασία παραλίμνιας περιοχής από την είσοδο της Δ.Κ. Περάματος έως την Περιοχή «Μάτσικας» με προϋπολογισμό: 3.800.000,00€.

2) Το υποέργο με τίτλο: «Αποζημιώσεις Πράξης αναλογισμού» με εκτιμώμενο προϋπολογισμό: 1.100.000,00€.  Ο μη συγχρηματοδοτούμενος προϋπολογισμός του υποέργου προτείνεται για χρηματοδότηση από το εθνικό ΠΔΕ .

3) Το υποέργο με τίτλο «Αρχαιολογικές Έρευνες και Εργασίες», με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 83.840,00€

4)Το υποέργο με τίτλο «Μετατόπιση δικτύων αρμοδιότητας ΔΕΔΔΗΕ», με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 16.160,00€

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ