Εγκλωβίστηκαν στις Πολιτσιές υπάλληλοι της ΔΕΗ από τη χιονοθύελλα

xionia2

xionia2Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των τεχνικών της ΔΕΗ στην περιοχή της Χρυσοβίτσας. Οι δύο υπάλληλοι που κινούνταν από τη Χρυσοβίτσα προς τις Πολιτσιές προκειμένου να εκτελέσουν εργασίες, εγκλωβίστηκαν από τη σφοδρή χιονοθύελλα που πλήττει την περιοχή. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους και μετά από τον συντονισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και του Προισταμένου της Δημήτρη Μαυρογιώργου και της Πυροσβεστικής, κινείται το ερπυστριοφόρο όχημα της δεύτερης προκειμένου να πάει στο σημείο και να απεγκλωβίσει τα δύο άτομα.

Ο δρόμος στη Μηλιά παραμένει κλειστός καθώς είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί τόσο η χιονόπτωση όσο και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στο Μέτσοβο το χιόνι έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο και τα προβλήματα είναι αρκετά. Σε πολλά σημεία έχουν συγκεντρωθεί τεράστιες ποσότητες χιονιού που μεταφέρονται από τον ισχυρό άνεμο.

Σταδιακά ανοίγει η Εγνατία για τους οδηγούς των φορτηγών που περιμένουν από το απόγευμα του Σαββάτου. Στους οδηγούς μοιράστηκαν σάντουιτς και νερό με μέριμνα της Πολιτικής Προστασίας.

Οι καιρικές συνθήκες είναι πρωτοφανείς στην περιοχή. Χιονοθύελλα πλήττει ακόμη το Δίστρατο, τη Βωβούσα, τη Μηλιά αλλά μεγαλύτερη είναι η ένταση στο Μέτσοβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ