Εγκλωβισμένοι μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.. Πρωτόγνωρες συνθήκες στα σύνορα

sinora augoustos

ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ Ακόμη και όσοι ήταν σίγουροι ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στα ελληνοαλβανικά σύνορα αιφνιδιάστηκαν από το πραγματικό μέγεθος που τελικά έλαβαν.

Οι εικόνες δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Παραπέμπουν σε κείνες, προ είκοσι περίπου ετών, των πρώτων μηνών που είχαν ανοίξει τα σύνορα και χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονταν μέχρι την στιγμή που θα ανοίξουν.

Ούτε η Αλβανία ούτε όμως και η Ελλάδα ήταν έτοιμες να διαχειριστούν τις πρωτόγνωρες σκηνές. Οι ουρές οχημάτων και ανθρώπων που περιμένουν να περάσουν αντί να μειώνονται ξεπερνούν πλέον τα δεκαπέντε χιλιόμετρα.

Σε μία προσπάθεια να μειωθεί το πρόβλημα το ελληνικό τελωνείο θα λειτουργήσει και πέραν τις έντεκα το βράδυ με την παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι το απόγευμα του Σαββάτου κατάφεραν και έφτασαν στο ελληνικό έδαφος άνθρωποι που περίμεναν στις ουρές από το απόγευμα της Πέμπτης. Επί δύο 24ωρα δηλαδή.

Τελωνειακοί και αστυνομικοί στον ελληνικό μεθοριακό σταθμό επισημαίνουν ότι δεν έχουν ξαναζήσει κάτι παρόμοιο και υπερβάλλουν εαυτούς για να εξυπηρετήσουν χιλιάδες ανθρώπους.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • sinora augoustos3

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Κυβέρνηση για πλαφόν διελεύσεων και υποχρεωτική επταήμερη καραντίνα για όσους εισέλθουν από τις 16 Αυγούστου και μετά έκαναν χιλιάδες κόσμου να επιχειρήσει την επιστροφή νωρίτερα. Αποτέλεσμα είναι να έχουν δημιουργηθεί τεράστιες ουρές, πρωτοφανής ταλαιπωρία, δικαιολογημένος εκνευρισμός… Η Αλβανική πλευρά με την σειρά δεν προχώρησε στη λήψη κανενός μέτρου ώστε να ανακόψει τις ουρές και να δώσει οδηγίες στους πολίτες. Αυτό επιχειρείται από το απόγευμα του Σαββάτου όμως δεν μπορεί πλέον να φέρει κανένα αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ