Έγκλημα οι εισαγωγές γάλακτος

Έγκλημα εναντίον όλης της κοινωνίας, χαρακτηρίζει τη νοθεία στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προιόντα της χώρας, το Παράρτημα Ηπείρου του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Αφορμή αποτέλεσαν οι αποκαλύψεις που έκανε προ ημερών ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης για τις δαιδαλώδεις διαδρομές του εισαγόμενου γάλακτος. Οι κτηνίατροι συνιστούν παράλληλα μεγάλη προσοχή στην διαχείριση των κοπαδιών ενώ χαρακτηρίζει αυταπάτη την Διεπαγγελματική για την φέτα.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζει:

Ανοιχτά είναι τα λιμάνια και τα σύνορα της χώρας για την εισαγωγή ύποπτων, σοβαρότατων μεταδοτικών νοσημάτων, ζώων. Από το 2015 έχει δημοσιοποιηθεί έρευνα της, Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης, που διενεργήθηκε σε εισαγόμενα από τη Ισπανία πρόβατα Assaf-E, την περίοδο Φλεβάρη 2011- Σεπτέμβρη 2012. Τα ζώα αυτά  σκορπίστηκαν σε πέντε κοπάδια στην Ήπειρο, Μακεδονία και Πελοπόννησο και ήταν  οροθετικά σε Lenti-ιούς. Δηλαδή σοβαρότατες μεταδοτικές ιώσεις. Φυσικά και δεν θα ήταν  η μοναδική φορά και γι’ αυτό το λόγο οι συνάδελφοι ερευνητές κατέληγαν: «Λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα προτείνουμε την καθιέρωση πιο αυστηρής νομοθεσίας για τις αγοραπωλησίες προβάτων». Από κανέναν δεν δόθηκε σημασία στην αποκάλυψη, κανένα μέτρο δεν πάρθηκε με αποτέλεσμα να αποδειχθεί περίτρανα μια άλλη…  «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Τα συμφέροντα των εισαγωγέων πάντα ισχυρότερα των ντόπιων παραγωγών σ’ αυτή τη   χώρα !

Έτσι με αυτά και με τα άλλα, φτάσαμε στο έσχατο σημείο ενώ από  ο κ. Περιφερειάρχης  να καταγγέλλει την σκανδαλώδη εισαγωγή γαλλικού  γάλακτος ,  η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ να αρνείται να παραλάβει ελληνικό γάλα από τους ντόπιους  παραγωγούς με μικρότερη των τριάντα κιλών ημερήσια παραγωγή (φημολογούνται τα πενήντα κιλά  για αργότερα) . Ακόμη και αν περνάει έξω από το στάβλο αυτών των κτηνοτρόφων ! Ακόμη και αν κτηνοτρόφοι συνασπίζονται  για την εκπλήρωση του ξεδιάντροπου ορίου !

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ