Εγκατάλειψη κι απαξίωση για το ρολόι της Πρέβεζας

preveza roloi

preveza roloi

Εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης παρουσιάζει ο ιστορικός πύργος του ρολογιού της Πρέβεζας, την ώρα που η περιοχή βαδίζει προς την καρδιά της τουριστικής περιόδου. Το θέμα αναδεικνύει με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Χρήστο Μπαίλη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” ασκώντας συνάμα και κριτική για την απουσία ενδιαφέροντος προς τα ιστορικά μνημεία.

Ο πύργος του ρολογιού είναι ένα από τα σημαντικά μνημεία που βρίσκονται μέσα στον ιστό της πόλης και δεσπόζει του Ιστορικού της Κέντρου.

Αποτελεί μια συμμαχία της ιστορίας με την καθημερινότητα, που δίνει “θερμότητα” σε όλη την παλιά Πρέβεζα.

«Πριν δύο χρόνια ο Σύλλογός μας, με την αυτονόητη κατανόηση και την οικονομική στήριξη της Π.Ε. Πρέβεζας, σας παρέδωσε φωτισμένο και ως εκ τούτου κατά πολύ αναβαθμισμένο το πιο ξεχωριστό τοπόσημο της πρωτεύουσας του Νομού.

Αυτό έπρεπε να το είχατε υλοποιήσει εσείς, αλλά αδυνατούσατε, όταν σας το προτείναμε , γιατί πάλι (;) δεν είχατε χρήματα.

Από τον περασμένο Αύγουστο για κάποιους λόγους, που εσείς πρέπει να γνωρίζετε , έπαψε να λειτουργεί ο ένας δαπέδιος προβολέας και σήμερα πλέον δεν λειτουργεί κανένας.

Αποτέλεσμα, ενώ η πόλη βαδίζει προς την καρδιά της τουριστικής περιόδου, ο ιστορικός πύργος του Ρολογιού να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης , που αντανακλά και το ενδιαφέρον της Δημοτικής σας Αρχής για τα μνημεία της πόλης.

Οι πολλές διαβεβαιώσεις που πήραμε από τον Αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Γιαννουλάτο, εδώ και μήνες, για αποκατάσταση του φωτισμού αλλά και της αισθητικής αναβάθμισης του εξωτερικού κέλυφους του πύργου, μείνανε υποσχέσεις.

Εάν ευαισθητοποιηθείτε και ενεργήσετε άμεσα αποκαθιστώντας πλήρως το φωτισμό του, θα ξαναρχίσει αυτός να αιμοδοτεί το δρόμο της κεντρικής αγοράς και μαζί την αξιοπρέπεια της πόλης.

Διαφορετικά θα συμπεριληφθεί και αυτό στην λίστα όσων μνημείων θα αποκατασταθούν όταν θα έχετε… χρήματα», τονίζεται στην επιστολή του Συλλόγου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ