Εγκαινιάστηκε το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ στα Καρδαμίτσια

Το πρώτο ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες, το οποίο στεγάζεται στα Καρδαμίτσια εγκαινίασε ο ΟΚΠΑΠΑ με παρούσα σύσσωμη την δημοτική αρχή στο κόψιμο της κορδέλας.

Το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πληροί όλες τις προδιαγραφές που προβλέπει ο νόμος.

Είναι η πρώτη δομή του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. που αφορά συμπολίτες μας με αναπηρία και θα ακολουθήσουν το δεύτερο ΚΔΑΠ μεΑ και το Κέντρο για παιδιά με αυτισμό που εντάχθηκε στην πρόταση του Δήμου για το νέο ΕΣΠΑ (2021 – 2027).

Η νέα δομή δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, κινητική ή και πολλαπλή αναπηρία, θα φιλοξενήσει 25 παιδιά και εφήβους.

Το ΚΔΑΠ μεΑ λειτουργεί σε ετήσια βάση, κατά την διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων θα λειτουργεί από 13.30 έως 21.30 και κατά τα διαστήματα που τα σχολεία είναι κλειστά θα λειτουργεί από 8.00 έως 16.00

 «Με ξεχωριστή χαρά και ικανοποίηση εγκαινιάζουμε στην πόλη μας και στους συμπολίτες μας μια καινούργια δομή του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α..

Πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ σημαντική δομή αφού πρόκειται για το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ που είναι ένα ακόμη δίχτυ προστασίας του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. σε ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών που το χρειάζονται. Καλούμε όλες τις οικογένειες της πόλης μας με παιδιά με αναπηρία να επισκεφθούν το ΚΔΑΠ μεΑ, να δουν τις εγκαταστάσεις του, να συζητήσουν με το προσωπικό, να το αγκαλιάσουν και να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στη νέα μας δομή», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Φίλιππος Τσουμάνης.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τόσο το προσωπικό όσο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την βοήθειά τους στην ολοκλήρωση του ΚΔΑΠ.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας των φορέων «για το καλό της κοινωνίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη για βοήθεια», αποδίδοντας τα εύσημα στη Δημοτική Αρχή για την ίδρυση και λειτουργία το ΚΔΑΠ μεΑ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ