Εγκαίνια στο νέο έργο του ΣΥΔΛΙ- Λύνονται προβλήματα λειψυδρίας

egkainia sidli1

egkainia sidli1

Οριστικά παρελθόν, αναμένεται να μείνουν τα προβλήματα λειψυδρίας του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων καθώς τέθηκε σε λειτουργία το νέο τροφοδοτικό σύστημα ύδρευσης του ΣΥΔΛΙ.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, το οποίο εγκαινιάστηκε και επίσημα, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων.

Το έργο, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΕΡΑΑ με το ποσό των 7,7 εκατομμυρίων ευρώ και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία αρκετούς μήνες πριν τα επίσημα εγκαίνια.

egkainia sidli2

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα το έργο, από τη μέρα του προγραμματισμού έως την πλήρη λειτουργία του, τόσο τους στενούς του συνεργάτες και προέδρους του ΣΥΔΛΙ, όσο και τους εργαζόμενους του Συνδέσμου, αλλά και τον κατασκευαστή που παρέδωσε ένα ποιοτικό έργο.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα δεδομένα του νέου τροφοδοτικού συστήματος ύδρευσης περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ, Βασίλης Τσαμπαλάς. Όπως είπε στο τμήμα χαμηλής πίεσης του κλάδου Βουνοπλαγιάς προστέθηκαν επιπλέον 500 κυβικά την ώρα τα οποία σε συνδυασμό με την παροχετευτικότητα του νέου αγωγού βελτιώνουνε σχεδόν κατά 30% την παροχή. Στο τμήμα της Υψηλής Πίεσης, κλάδος Μιτσικελίου, με την τοποθέτηση των νέων αντλητικών ενισχύονται οι δυνατότητες παροχής κατά 20%. “Ήδη όπως έδειξε από τις δύο προηγούμενες χρονιές με την τμηματική χρήση του έργου, τα προβλήματα υδροδότησης σχεδόν εκμηδενίστηκαν, όχι απλά βελτιώνοντας και άλλο τα δίκτυα, αλλά δημιουργώντας υποδομή για περισσότερα από τριάντα χρόνια πλέον, ικανή να δεχτεί και την ενδεχόμενη μεταφορά ύδατος στο λεκανοπέδιο.”, είπε ο κ. Τσαμπαλάς.

Με το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΜΠΑ ΕΩΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ», όπως είναι ο τίτλος του, κατασκευάστηκε νέο αντλιοστάσιο στην Τούμπα, κτίριο αντλιοστασίου και δεξαμενή 900 τ.μ. Επίσης πλήρης Ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση με δύο νέα αντλητικά συγκροτήματα, 3 νέες γεωτρήσεις, ενώ κατασκευάστηκαν 12.700 μέτρα δικτύου και εγκαταστάθηκε σύστημα τηλεδιοίκησης, παρακολούθησης και αυτοματισμού λειτουργίας για την αυτόματη παρακολούθηση και λειτουργία του όλου συστήματος
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ