Εγκαίνια στη μονάδα PET-CT.. Σημαντική αναβάθμιση για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

pet egkainia

Με τα καλύτερα και πιο σύγχρονα διαγνωστικά κέντρα εξισώθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς τέθηκε σε λειτουργία η μονάδα PET-CT. Η μονάδα αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και θα καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής θέτοντας τέλος στην ταλαιπωρία αφού όσοι είχαν ανάγκη τη συγκεκριμένη εξέταση έπρεπε να ταξιδεύουν κατά κανόνα στην Αθήνα.

Το PET-CT μπορεί να καλύπτει ανάγκες για ενήλικες αλλά και για ανήλικους και στην πλήρη ανάπτυξη της μονάδας υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν 12 περιστατικά ημερησίως.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • pet panepistimiako

Τα εγκαίνια της μονάδας έγιναν από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και όλων των τοπικών αρχών.

Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νίκος Κατσακιώρης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος για την δωρεά τονίζοντας ότι αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία για ένα περιφερειακό νοσοκομείο.

«Το PET-CT θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας για όλους τους ασθενείς όχι μόνο από την περιοχή της Ηπείρου αλλά από όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά. Δικό μας καθήκον ήταν να στελεχώσουμε την μονάδα με το απαιτούμενο προσωπικό, κάτι που πράξαμε ενώ έχει προκηρυχθεί και μία θέση γιατρού ΕΣΥ με ειδικότητα την πυρηνική ιατρική» ανέφερε ο κ. Κατσακιώρης απευθύνοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εργαζόμενους του νοσοκομείου που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία και της νέας μονάδας.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • pet p2

Η επίκουρη καθηγήτρια και Διευθύντρια στο τμήμα Χρύσα Σιώκα ανέλυσε τις δυνατότητες διάγνωσης του PET-CT τονίζοντας ότι όλο το προσωπικό είναι έτοιμο να προσφέρει την εξέταση χωρίς καθυστερήσεις και με ακρίβεια. «Το νοσοκομείο μας εξισώνεται με τα καλύτερα και πιο σύγχρονα της Ευρώπης. Για μας η δωρεά αυτή σημαίνει αναβαθμισμένες υπηρεσίες, σημαίνει υγεία και ασφάλεια και για αυτό η αξία της είναι ανεκτίμητη» υπογράμμισε.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • pet p

Ο Γενικός Διευθυντής Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Αλέξανδρος Καμπούρογλου εξέφρασε την ικανοποίηση όλου του Διοικητικού Συμβουλίου για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και την έναρξη λειτουργίας της μονάδας. «Μέσω της πρωτοβουλίας για την υγεία, την μεγαλύτερη που υλοποιεί το ίδρυμα, στόχος μας είναι η ενίσχυση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες και η ισότητα στην πρόσβαση» σημείωσε.

«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι από τα μεγαλύτερα και από τα καλύτερα της χώρας. Είναι πολύ σημαντικό ότι θα προσφέρει και αυτές τις υπηρεσίες σε έναν χώρο που δημιουργεί ηρεμία και ασφάλεια στον ασθενή» τόνισε από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ