Εγκαίνια στη Δυτική Νεκρόπολη της Αρχαίας Αμβρακίας

nekropoli mendoni

Ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος,  μοναδικός για την Ήπειρο, η Δυτική Νεκρόπολη της Αρχαίας Αμβρακίας μετατρέπεται σε σημείο αναφοράς.

Τα εγκαίνια του χώρου έκανε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η Δυτική Νεκρόπολη μπορεί να αποτελέσει σημείο ανάδειξης του παρελθόντος της πόλης, αλλά και τόπο προβολής του ιστορικού και του μνημειακού της αποθέματος, επεσήμανε στην ομιλία της η Υπουργός.

«Συνειδητοποιώντας το παρελθόν μας, μπορούμε να σχεδιάσουμε και να χαράξουμε καλύτερα το μέλλον μας. Θεωρώ ότι είναι ευλογία που είμαστε εδώ, όλοι μαζί, για να αποδώσουμε στην πόλη, αυτό που της ανήκει. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία είναι ο εντεταλμένος από την Πολιτεία φορέας να προστατεύει, να αναδεικνύει, να αξιοποιεί -μην φοβόμαστε τις λέξεις- την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά τελικά οι φορείς του Πολιτισμού είναι οι ίδιοι οι πολίτες».

Στα εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Σίμου, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, Αντιδήμαρχοι του Δ. Αρταίων Πανέτας, Λιόντος και Χαρακλιάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος και άλλοι φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ