Έφυγε από την ζωή ο 46χρονος

Δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή ο 46χρονος που νωρίς το πρωί υπέστη καρδιακό επεισόδιο, την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του ξεκινώντας την μέρα του, δίνοντας την μάχη του μεροκάματου.

Ο 46χρονος κινούνταν στην οδό 28ης Οκτωβρίου. Μετά το καρδιακό το όχημα προσέκρουσε σε άλλο σταθμευμένο αυτοκίνητο και σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετά τις πρώτες βοήθειες τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η προσπάθεια των γιατρών ήταν μεγάλη. Όμως τελικά δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον 46χρονο.

Ο Καθηγητής Καρδιολογίας Γιάννης Γουδέβενος ερωτηθείς από το Epiruspost, με αφορμή τους αιφνίδιους θανάτους νέων ανθρώπων, ανέφερε ότι το ένα τρίτο όσων καταλήγουν προδομένοι από την καρδιά, δεν έχει κανένα ιστορικό ενώ οι μισοί σχεδόν δεν έχουν κανένα σύμπτωμα πριν το μοιραίο.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ο θάνατος προέρχεται από στεφανιαία νόσο και σε μικρότερο ποσοστό από βουλωμένη αρτηρία.

Τα πιο πολλά εξωνοσοκομειακά επεισόδια καταγράφονται στο σπίτι και σε λίγες περιπτώσεις υπάρχει άλλος άνθρωπος για να δώσει άμεσα τις πρώτες βοήθειες..

Το ποσοστό όσων καταφέρουν να μείνουν στη ζωή μετά από ένα τέτοιο συμβάν είναι εξαιρετιά μικρό.

Τι μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά;

Η μόνη ελπίδα είναι η άμεση παροχή βοήθειας από το ΕΚΑΒ ή η χρήση των γνωστών απινωδών από κατάλληλα εκπαιδευμένους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ