Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Χαρίσης

Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας σπουδαίος Ηπειρώτης, ο αρχιτέκτονας Βασίλης Χαρίσης έφυγε από την ζωή.

Ο Βασίλης Χαρίσης, ήταν απ’ αυτούς που έβαλαν την σφραγίδα τους στην περιοχή με τον σχεδιασμό πολλών κτιρίων, την συμβολή του στην κατασκευή του τουριστικού περιπτέρου στο Φρόντζο κυρίως όμως στα έργα που έγιναν στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης την δεκαετία του 60 και στην αποτύπωσή του.

Με βάση την δική του μελέτη ξεκίνησαν οι συστηματικές εργασίες στερέωσης και αναστήλωσης όχι μόνο του θεάτρου αλλά και των λοιπών μνημείων του αρχαιολογικού χώρου.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Βασίλης Χαρίσης γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1933 και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ απ’ όπου αποφοίτησε το 1957. Υπηρέτησε ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής στο ΥΠΕΧΩΔΕ και από το 1989 έως το 1994 ως πρόεδρος του “Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας”. Ασχολήθηκε με συνθέσεις πολλών απλών αλλά και σύνθετων αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών έργων, με ανασκαφές, αναπαραστάσεις και αναστηλώσεις αρχαιοτήτων, όπως του ιερού της Δωδώνης, και με τη μελέτη θεμάτων παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ιδιαίτερα της Ηπείρου. Δημοσίευσε μεγάλο αριθμό μονογραφιών και άρθρων σε περιοδικά, ειδικές εκδόσεις και αυτοτελείς τόμους. Για το συγγραφικό του έργο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως του έχει απονείμει τον τίτλο του “Άρχοντα Δικαιοφύλακα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας”.

Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στις τρεις το μεσημέρι από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ