Έφυγε από τη ζωή ο Μπάμπης Ευθυμίου

eftimiou mpampis

Έφυγε από την ζωή ο Μπάμπης Ευθυμίου, ένας μαχητής της ζωής και της αριστεράς. Ο Μπάμπης Ευθυμίου έχασε την μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ήταν γιος του αγωνιστή της Αριστεράς Νίκου Ευθυμίου. Στρατεύτηκε στην Αριστερά τη περίοδο της μεταπολίτευσης. Είχε 45 χρόνια στράτευσης στο Αριστερό Κίνημα ως νεολαίος του Ρήγα και ως κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ εσωτ, της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε στέλεχος στη κεντρική καθοδήγηση του Ρήγα ως μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και μέλος των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΚΚΕ εσωτ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

Για δεκαετίες διετέλεσε συνδικαλιστικό στέλεχος εκλεγμένος στο σύλλογο αργυροχρυσοχόων και στυλοβάτης στον αγώνα για τη διατήρηση της παραδοσιακής αργυροχρυσοχοΐας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τονίζοντας ότι ο Μπάμπης Ευθυμίου διακρίθηκε σε όλη τη διαδρομή του για τη συνέπεια, την ανιδιοτέλεια και την αφοσίωση στα ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τιμώντας τη μνήμη του η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων καταθέτει συμβολικό ποσό για την ενίσχυση της εφημερίδας Αυγής που τον συντρόφευε σε όλη της διάρκεια  της δράσης και του αγώνα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ