Έφυγε από τη ζωή ο εικονογράφος Χρήστος Δήμου

xristos dimou

Ένας σπουδαίος εικονογράφος, ο Χρήστος Δήμου, έφυγε από τη ζωή.

Η Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για το θάνατο του Χρήστου Δήμου.

Ο Χρήστος Δήμος δίδασκε σκίτσο, ζωγραφική, σχέδιο στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και το Εικαστικό Εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Έχει φιλοτεχνήσει αφίσες εκδηλώσεων, εξώφυλλα προγραμμάτων της επιχείρησης. Δημιουργίες κοσμούν τα ΚΔΑΠ του Πνευματικού Κέντρου, το Πνευματικό Κέντρο και το Εικαστικό μας Εργαστήρι.

Ο Χρήστος Δήμος γεννήθηκε στο Κουτσελιό. Από μικρό παιδί τού άρεσε να ζωγραφίζει και να μουτζουρώνει τα τετράδια του με σκίτσα και ζωγραφιές. Αυτή η αγάπη του για το σχέδιο τον οδήγησε μεγαλώνοντας στην Αθήνα να προσπαθεί ν’ ανακαλύψει τον κόσμο της εικόνας. Τότε ήταν η πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με το κινούμενο σχέδιο και δούλεψε επαγγελματικά για αυτό.

Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την τέχνη του κινουμένου σχεδίου δουλεύοντας σε διαφημίσεις και video clip. Σπούδασε στη σχολή «Ορνεράκη» σκίτσο και εικονογράφηση.

Συνέχισε να εργάζεται στον χώρο του κινουμένου σχεδίου δουλεύοντας στο Λονδίνο, για τη Warner Bros στην ταινία “Space Jam” και σε άλλες ευρωπαϊκές ταινίες.

Το μεγάλο του όνειρο, όμως, ήταν να κάνει εικονογράφηση παιδικού βιβλίου. Έτσι, επιστρέφοντας από το Λονδίνο εγκατέλειψε το κινούμενο σχέδιο και αφοσιώθηκε στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων· ασχολείται επαγγελματικά μ’ αυτή τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Το 2005 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο που έχει γράψει και εικονογραφήσει «Ο Ντομάτας Πατατιάς».

Έχει εικονογραφήσει περισσότερους από 100 τίτλους βιβλίων σε συνεργασία με τους περισσότερους εκδοτικούς οίκους. Επίσης έχει εικονογραφήσει σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο το βιβλίο Γλώσσα Γ΄ δημοτικού «Τα απίθανα μολύβια», 2006.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ