Έφτασαν οι εκδρομείς από το Ισραήλ.. Όλοι καλά στην υγεία τους..

anatoli_kapi3_censored_1

Το ταξίδι στους Άγιους Τόπους ήταν όνειρο ζωής για όλους. Εξελίχθηκε όμως σε περιπέτεια καθώς λίγο μετά την άφιξή τους στην Ιερουσαλήμ εκδηλώθηκαν στη χώρα τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού. Οι 51 εκδρομείς, μέλη οι περισσότεροι του ΚΑΠΗ Ανατολής, υποχρεώθηκαν να επισπεύσουν την επιστροφή τους κατά δύο μέρες. Κι αυτό καθώς τα μέτρα που ελήφθησαν στο Ισραήλ έκαναν από μόνα τους δύσκολες τις μετακινήσεις και τις ξεναγήσεις τους.

Την Παρασκευή δε χρειάστηκε να μεσολαβήσει το Ελληνικό Προξενείο και η Πρεσβεία μας ώστε να μετακινηθούν από την Βηθλεέμ η οποία είναι υπό Παλαιστινιακή διοίκηση προς την Ιερουσαλήμ.

Η ανταπόκριση και η κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών υπήρξε άμεση και αποτελεσματική.

Το Σάββατο νωρίς το πρωί οι εκδρομείς επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο και έφτασαν στην Αθήνα και λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα το τουριστικό λεωφορείο τους αποβίβασε στην Ανατολή, όλους υγιείς.

Το σύνολο των εκδρομέων φορούσε μάσκες ενώ κατά την άφιξή τους, τους ανέμενε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρουν και την ανάγκη να παραμείνουν στα σπίτια τους για τις επόμενες 14 ημέρες.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • anatoli kapi3 censored 1

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • anatoli kapi2 censored

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • anatoli kapi1 censored

Στο διάστημα αυτό θα υπάρχουν καθημερινές επικοινωνίες με την Διεύθυνση Υγείας ώστε να παρακολουθείται η κατάστασή τους και αν κάποιος ασθενήσει τότε θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Οι ίδιοι πάντως, έστω κι υπ’ αυτές τις συνθήκες, τόνισαν ότι ήταν μία εκδρομή που την είχαν προγραμματίσει εδώ και καιρό και ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κανένας δεν ασθένησε στο διάστημα αυτό και είναι σίγουροι ότι θα χαίρουν πλήρους υγείας και το επόμενο διάστημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ