ΕΦΚΑ Ιωαννίνων: Νέα ταλαιπωρία και με οικονομικό αντίκτυπο

efka

Έντονες αναμένεται να είναι οι αντιδράσεις στην κυοφορούμενη μεταστέγαση υπηρεσιών αιχμής του ΕΦΚΑ Ιωαννίνων εκτός πόλης.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες είναι θέμα χρόνου να μετακινηθούν υπηρεσίες αιχμής, υπηρεσίες με τις οποίες έχουν συχνή συναλλαγή ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι και μάλιστα σε άλλο δήμο και σε κτίριο που έχει μισθωθεί και μάλιστα με υψηλό τίμημα.

Για όλα αυτά δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επίσημη ενημέρωση και καμία λογική εξήγηση γιατί υπηρεσίες ζωτικής σημασίας φεύγουν εκτός πόλης υποχρεώνοντας τους συναλλασσόμενους σε ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

Απορίας άξιον είναι γιατί οι υπηρεσίες μετακινούνται από ένα ιδιόκτητο κτίριο, που πληρώθηκε από τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, σε ένα μισθωμένο κτίριο επιβαρύνοντας και πάλι τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη.

Από ορισμένες πλευρές προβάλλεται το επιχείρημα της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης. Προφανώς είναι έωλο γιατί δεν έχουν όλοι οι ασφαλισμένοι την απαιτούμενη γνώση ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ώστε να απευθύνονται σε τρίτους για να εξυπηρετούνται.

Όπως σημειώνουν οι γνωρίζοντες η απόφαση για μεταστέγαση υπηρεσιών του ΕΦΚΑ από ένα ιδιόκτητο σε ένα μισθωμένο κτίριο θα πρέπει να επανεξεταστεί και εν τέλει θα πρέπει να απασχολήσει και την αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που πολλά υπόσχεται για τον ασφαλιστικό οργανισμό και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ