Εφιαλτικό απόγευμα, κινδύνευσαν άνθρωποι

deh-vlavi-14-hΈνα εφιαλτικό απόγευμα έζησαν κάτοικοι και καταστηματάρχες στο κέντρο της Άρτας εξ αιτίας της αιφνίδιας διακοπής ρεύματος. Κάθε δραστηριότητα νέκρωσε ενώ κινδύνευσαν άνθρωποι που αιφνιδιάστηκαν από το γεγονός αυτός.

Απ’ τις πέντε το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ το ρεύμα είχε κοπεί σε έκταση απ’ την πλατεία Κιλκίς, μέχρι πλατεία Κακκαβά, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να δημιουργούνται ένα μετά το άλλο, αρχής γενομένης απ’ τα καταστήματα και τα περίπτερα που στα ψυγεία τους είχαν ευπαθή προϊόντα. Οι ώρες ήταν πολλές και φυσικά η ζημιά μεγάλη.

Το χειρότερο συνέβη στον ιδιοκτήτη παγωτών στην αρχή της οδού Σκουφά. Ο άνθρωπος είχε μπει στο κατάστημά του και έκλεισε την πόρτα, που ήταν ηλεκτρική, για να κάνει την προετοιμασία και σε λίγη ώρα είχε προγραμματίσει να ανοίξει. Εκείνη την στιγμή κόπηκε το ρεύμα και η πόρτα του καταστήματος δεν μπορούσε να ανοίξει. Όσο περνούσε η ώρα, ο άνθρωποςάρχισε να ζει έναν εφιάλτη. Όπως έλεγε αργότερα νόμισε ότι θα σκάσει εκεί μέσα… Η ζέστη ανυπόφορη, αέρα δεν μπορούσε να πάρει και θεώρησε ότι μπορούσε να έρθει το τέλος του. Αναγκάστηκε κι ανέβηκε σ’ έναν φεγγίτη που έχει το κατάστημά του, για να βγει στην σκεπή. Καθόταν εκεί πάνω και ζήτησε από περαστικό να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική, για να μπορέσει να κατέβει απ’ την στέγη του καταστήματός του. Οι περαστικοί, χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς είχε συμβεί, θεωρούσαν πολύ περίεργο το γεγονός, να βρίσκεται ένας ηλικιωμένος άνθρωπος να βρίσκεται στην στέγη του καταστήματός του.

Βεβαίως οι δύο πυροσβέστες που έφτασαν στο κατάστημα παγωτών, έκαναν φιλότιμη προσπάθεια και βοήθησαν τον ηλικιωμένο κύριο να κατέβει, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Στην πλατεία Κιλκίς, , όπου βρίσκεται ο υποσταθμός της ΔΕΗ, τρεις εργαζόμενοι της επιχείρησης, έκαναν φιλότιμες προσπάθειες, για να αποκαταστήσουν την βλάβη, αλλά απ’ την αρχή φάνηκε ότι το πρόβλημα ήταν μεγάλο και θα χρειαζόταν ώρες για να αποκατασταθεί. Ένας τεράστιος μετασχηματιστής παρουσίασε βλάβη και έπρεπε να αντικατασταθεί.

Ειδοποιήθηκε ο εργολάβος της ΔΕΗ, που με γερανό έρεπε να φέρει τον μετασχηματιστή. Έφτασε σχετικά γρήγορα και έπρεπε να αντικατασταθεί ο παλιός μετασχηματιστής. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να φύγουν ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα, που βρισκόταν μπροστά στον υποσταθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ