ΕΦΕΤ καλεί Γογγάκη… «Κοινοποιείστε τα στοιχεία ή διαψεύστε..»

goggakis ioannina

goggakis ioannina

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την κεντρική υπηρεσία της Αθήνας απαντά ο ΕΦΕΤ στις καταγγελίες που διατυπώθηκαν από την εταιρία «Γογγάκης» περί απόπειρας εκβιασμού της από «υπεύθυνους- ανεύθυνους» μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο κατάστημά της στα Γιάννινα.

Ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με όσα αναφέρει, έχει απευθυνθεί εγγράφως στην εταιρία ζητώντας της να προβεί άμεση στην διάψευση όσων φέρεται να ανακοινώνει ή σε αντίθετη περίπτωση να κοινοποιήσει τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία στους αρμόδιους εισαγγελείς. Προειδοποιεί δε ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του για την αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Ε.Φ.Ε.Τ, με αίσθημα ευθύνης προς τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις τροφίμων και σε σχέση με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα ελεγκτών του και το κύρος του, αναφέρει τα κάτωθι:

Τα εν λόγω δημοσιεύματα αφορούν γενόμενο έλεγχο σε υποκατάστημα της επιχείρησης «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ», στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του επισήμου ελέγχου και μετά την από εργαστηριακό έλεγχο διαπίστωση ότι η επιχείρηση διακινούσε κατεψυγμένο ιχθυηρό με την εμπορική ονομασία «ΓΑΛΕΟΣ ΦΕΤΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ», στο οποίο η περιεκτικότητα σε υδράργυρο υπερέβαινε τo ανώτατo επιτρεπτό όριο (σχετικό Δελτίο Τύπου της 15/2/17 του Ε.Φ.Ε.Τ., http://www.efet.gr).

Σημειώνεται ότι και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλες τις αντίστοιχες, ενημερώθηκε η επιχείρηση και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ τα στοιχεία του εν λόγω ελέγχου απεστάλησαν μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) από 13/2/2017 στην αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση ο Ε.Φ.Ε.Τ. εγγυάται την ανεπηρέαστη εκτέλεση των καθηκόντων του προσωπικού του στο πλαίσιο των υφισταμένων ενωσιακών και εθνικών διατάξεων και προς την κατεύθυνση αυτή και για την πλήρη διερεύνηση του θέματος και την αποκατάσταση της αλήθειας, υπέβαλε σχετική αναφορά για το συγκεκριμένο θέμα στις αρμόδιες Εισαγγελίες Ιωαννίνων (έδρα ελεγχόμενου υποκαταστήματος της επιχείρησης) και Κέρκυρας (έδρα επιχείρησης).

Περαιτέρω, επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου δικαιώματός του για την αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου, ο Ε.Φ.Ε.Τ. απέστειλε έγγραφο στην ως άνω επιχείρηση καλώντας την να προβεί άμεσα στη διάψευση των όσων φέρεται να ανακοινώνει ή σε αντίθετη περίπτωση να κοινοποιήσει άμεσα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία στους ως άνω αρμόδιους Εισαγγελείς, καθώς και στον Ε.Φ.Ε.Τ. για τις ενέργειές μας.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., τέλος, διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει απρόσκοπτα και συστηματικά τους ελέγχους για την προστασία της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των ελλήνων καταναλωτών, αποτρέποντας κάθε είδους εκβιασμό και μη επιτρέποντας η παρούσα οικονομική κρίση να μετατραπεί και σε διατροφική.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ