Εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ

anna_diamantopoulouΣε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες εφαρμογής του νόμου για τα ΑΕΙ. Οι πρόνοιες του νόμου για τη δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και τη διεθνοποίηση Πανεπιστημίων και ΤΕΙ βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Μία από τις βασικές προτεραιότητες είναι η διασύνδεση των ΑΕΙ με την παραγωγική διαδικασία και την ανάπτυξη της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, συμμετείχε στο ανοιχτό Forum Ανώτατων Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Κέντρων, για την αξιοποίηση των Υδρογονανθράκων της Ελλάδας.

Η Υπουργός επεσήμανε την ανάγκη για σύνδεση ΑΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων με την παραγωγική διαδικασία και για συνεργασία της Πολιτείας με τον ακαδημαϊκό κόσμο και τον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, η Υπουργός και ο Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλης Παπάζογλου, συναντήθηκαν, με τη Διοίκηση του ΤΕΙ Καβάλας. Το ΤΕΙ Καβάλας είναι από τα πρώτα ΑΕΙ που προχωρούν σε σχέδιο ανασυγκρότησης, καθώς και στη διενέργεια Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών στην αγγλική γλώσσα με σκοπό την προσέλκυση και αλλοδαπών φοιτητών από την ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ