Έδιωξε τους υπουργούς υπό το βάρος των ναρκωτικών

rama tsamides

rama tsamides

Κάτω από τις ισχυρές πιέσεις της αντιπολίτευσης αλλά και διπλωματικών αντιπροσωπειών ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, υποχρεώθηκε να αποπέμψει μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, μεταξύ αυτών και τον Υπουργό Εσωτερικών Σαμίρ Ταχίρι.

Ο Ταχίρι, έχει κατονομαστεί από παράγοντες της αλβανικής αντιπολίτευσης, ως ο άνθρωπος που παρείχε απόλυτη κάλυψη στα κυκλώματα καλλιεργειας και διακίνησης ναρκωτικών αλλά και για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για τους ίδιους λόγους απομακρύνθηκε και ο Υπουργός Υγείας Ιλίρ Μπεκιάι!

Πολιτικοί παρατηρητές στα Τίρανα εκτιμούν ότι η κίνηση του Ράμα είναι αποτέλεσμα πιέσεων δυτικών παραγόντων προς ικανοποίηση του αιτήματος της αντιπολίτευσης η οποία διαδηλώνει για 25 περίπου ημέρες, στους δρόμους και τις πλατείες των Τιράνων, με βασικό αίτημα την παραίτηση Ράμα και τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πάντως, διέψευσε τους παραπάνω ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές στην κυβέρνηση έγιναν ώστε οι αποπεμφθέντες υπουργοί να ηγηθούν του προεκλογικού αγώνα του Σοσιαλιστικού Κόμματος σε σημαντικές περιφέρειες, ώστε το κόμμα του να πετύχει καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ