Εχθρός της δίαιτας το… Σαββατοκύριακο

FAGHTO PIATOΗ προσπάθεια για αδυνάτισμα αποδίδει καλύτερα από Δευτέρα έως Παρασκευή απόγευμα, διότι στη συνέχεια οι περισσότεροι… του δίνουν και καταλαβαίνει, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Όπως διαπιστώθηκε, το 73% όσων προσπαθούν να αδυνατίσουν το ρίχνει στο φαγητό και το ποτό από την Παρασκευή το βράδυ έως το βράδυ της Κυριακής, με συνέπεια να καταναλώνουν κατά μέσον όρο 8.000 έως 10.000 θερμίδες.

Οι θερμίδες αυτές για πολλούς αντιστοιχούν σε όσες θα έπρεπε να έχουν καταναλώσει μέσα σε τουλάχιστον τέσσερις μέρες!

Η δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία αδυνατίσματος Forza Supplements, έδειξε ότι το 57% των ανδρών συχνά καταναλώνει 10.000 θερμίδες το Σαββατοκύριακο.

 

Αυτές οφείλονται σε δύο πλούσια τραπέζια Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, που τους «φορτώνουν» με 3.500 θερμίδες έκαστο και στις 3.000 θερμίδες που καταναλώνουν την Κυριακή.

Αντίστοιχα, το 46% των γυναικών πολλά Σαββατοκύριακα καταναλώνει 8.000 θερμίδες, εξαιτίας της βραδινής εξόδου της Παρασκευής που τις τροφοδοτεί με 2.500 θερμίδες, της αντίστοιχης σαββατιάτικης που τις τροφοδοτεί με 3.500 θερμίδες και των 2.000 θερμίδων της Κυριακής.

Η διαφορά στις θερμίδες της Κυριακής οφείλεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στο ότι οι γυναίκες περιορίζουν το φαγητό τους την τελευταία μέρα της ανάπαυλας, επειδή νιώθουν τύψεις για την υπερφαγία των δύο προηγούμενων – κάτι που ουδόλως απασχολεί τους άνδρες.

Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμα πως οι μεγαλύτεροι εχθροί της δίαιτας το Σαββατοκύριακο είναι το φαγητό εκτός σπιτιού (συνήθως είναι παχυντικό), το τσιμπολόγημα (ιδίως μπροστά στην τηλεόραση) και το αλκοόλ.

Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες είπαν ότι πίνουν πολύ περισσότερο αλκοόλ το Σαββατοκύριακο, απ’ ό,τι καταναλώνουν από Δευτέρα έως Παρασκευή μεσημέρι.

Παράλληλα, σε ποσοστό 85% παραδέχθηκαν ότι η ανάπαυλα στο τέλος της εβδομάδας τούς αποσυντονίζει και πως, αντιθέτως, τις εργάσιμες ημέρες η ρουτίνα τούς καθιστά πολύ πιο εγκρατείς.

«Η δίαιτα του 5:2 γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής, καθώς πολλοί βρίσκουν πιο εύκολο να προσέχουν τη διατροφή τους πέντε ημέρες την εβδομάδα και τις επόμενες δύο να τρώνε ό,τι θέλουν» δήλωσε εκπρόσωπος του Forza.

«Ωστόσο αυτό ούτε υγιεινό μπορεί να θεωρηθεί ούτε σε επιτυχημένο αδυνάτισμα οδηγεί» πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ