Έχασε την πλειοψηφία ο Δήμαρχος Μετσόβου

tsompikosΣε τεντωμένο σκοινί θα βρίσκεται στο εξής ο Δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος καθώς με τη συμπλήρωση δύο ετών από την ανάληψη των καθηκόντων του, έχασε την πλειοψηφία που διέθετε στο Δημοτικό Συμβούλιο… Η πορεία του στο εξής θα εξαρτάται αποκλειστικά από την ψήφο της αντιπολίτευσης αλλά και των τριών ανεξάρτητων πλέον συμβούλων, που από μόνοι τους πια δημιουργούν μια ισχυρή ομάδα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η τρίτη ανεξαρτητοποίηση ήρθε από τον κ. Ανδρέα Πέλλη, ο οποίος με αιχμηρό τόνο αναφέρεται στα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής.

Το παρασκήνιο αναφέρει ότι το θέμα με το έργο Mobile Portal το οποίο δεν λειτούργησε όπως είχε προβλεφθεί παρότι πληρώθηκε ακριβά, οι διάφοροι εξωθεσμικοί σύμβουλοι που εισέβαλλαν στο περιβάλλον του δημάρχου κι αντικατέστησαν ουσιαστικά τους αιρετούς αλλά και ο γενικότερος τρόπος άσκησης πολιτικής και διοίκησης, είναι στοιχεία που οδήγησαν τον σημερινό δήμαρχο να αναζητά πλέον δεκανίκια στην αντιπολίτευση.

Μάλιστα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τσομπίκος είναι πλέον σε ανοιχτή γραμμή με τον πρώην δήμαρχο Κώστα Τζαφέα ώστε με την δική του στήριξη να ολοκληρώσει τη θητεία. Ήδη κάποιοι σπεύδουν να κάνουν σενάρια περί συνεργασίας στις επόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά αυτά θα πρέπει να θεωρούνται πολύ πρόωρα, αφού ο χρόνος, ορισμένες φορές, κρύβει και εκπλήξεις.

Ο κ. Ανδρέας Πέλλης στην επιστολή της παραίτησής του επικαλείται προσωπικούς και συνειδησιακούς λόγους που σχετίζονται με το μέλλον και την ύπαρξη του συνδυασμού. Εκφράζει την πικρία του επειδή δεν αξιοποιήθηκε σε καμία θέση από τον δήμαρχο και σημειώνει ότι θα προσφέρει από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου στο Δήμο «ο οποίος έχει χάσει την προσωπική του ταυτότητα, τη νοικοκυροσύνη των οικονομικών, την ισονομία και τη δικαιοσύνη και έχει μετατραπεί σε έναν σπάταλο και όχι καλό διαχειριστή».

«Οι πολίτες, μας έδωσαν την ψήφο της αλλαγής για την απαγκίστρωση από πεπαλαιωμένες ρουσφετο-πολιτικές μεθόδους κακοεξυπηρέτησης θυσιάζοντας το κοινό κοινωνικό συμφέρον όλων ανεξαιρέτως των δημοτών.. χωρίς δυστυχώς, εμείς να τους προσφέρουμε την πολυπόθητη αλλαγή» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Πέλλης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσομπίκος, μετά από τρεις ανεξαρτητοποιήσεις, διαθέτει πλέον δέκα δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 21 που έχει το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ