Έχασε και τους δικούς του ο Δήμαρχος Άρτας

arta dseklogi

arta dseklogi

Σε προσωπική ήττα για τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη εξελίχθηκε στην Άρτα η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η επιλογή του κ. Τσιρογιάννη να προτείνει για την θέση τον κ. Κώστα Πατήλα, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε την στήριξη της δικής του παράταξης, με αποτέλεσμα στη συνεδρίαση να προκληθεί ένταση και να ακουστούν βαριές εκφράσεις…

Η εκλογή προεδρείου δεν κατέστη εφικτή και η διαδικασία, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Δήμαρχος είχε εδώ και ημέρες μηνύματα από τους συμβούλους του ότι δεν θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του Κώστα Πατήλα, όμως επέμενε και θέλησε να τους φέρει προ τετελεσμένων..

Έτσι εισέπραξε μία ηχηρή απουσία στη συνεδρίαση του Συμβουλίου αλλά και αρκετά λευκά ψηφοδέλτια από τους 19 συνολικά παρόντες της παράταξής του.

Στην πρώτη ψηφοφορία ο Κώστας Πατήλας πήρε 15 ψήφους, ενώ υπήρχαν 13 λευκά και τρία άκυρα. Στην δεύτερη ψηφοφορία πήρα 15 ψήφους με 12 λευκά και τέσσερα άκυρα και στην τρίτη ψηφοφορία υπήρξε κι άλλη δυσάρεστη έκπληξη με τις θετικές ψήφους να είναι 14, τα λευκά έντεκα και τα άκυρα έξι!

Μετά την ανακοίνωση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος, υπήρξε ένταση στην αίθουσα, καθόσον πρώτος αντέδρασε ο υποψήφιος και μη εκλεγείς πρόεδρος Κώστας Πατήλας, ο οποίος είπε πως δεν είναι δική του η ήττα, αλλά της παράταξης, η οποία πλέον δεν είναι ενωμένη και μέσα σ’ αυτή λειτουργεί και άλλη ομάδα, δείχνοντας έτσι όσους απ’ την παράταξη της πλειοψηφίας, δεν ακολούθησαν τον δήμαρχο στην συγκεκριμένη επιλογή.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ