ΕΑΥΙ προς Υπουργείο.. Θυμηθείτε τις υποσχέσεις για τις μεταθέσεις

silipsi astinomia

Η απόφαση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ελληνικής αστυνομίας να μην δώσει ούτε μία θέση για το Νομό Ιωαννίνων στις μεταθέσεις του περασμένου καλοκαιριού είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων..

Και οι αντιδράσεις έφεραν τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις για αυξημένο αριθμό στις τακτικές μεταθέσεις που θα πρέπει να γίνουν εντός των επομένων ημερών.

Ο χρόνος λοιπόν πλησιάζει και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων με επιστολή της προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας την οποία κοινοποιεί στον Πρόεδρο της Βουλής, τους βουλευτές και τον Περιφερειάρχη, θυμίζει τις υποσχέσεις..

Και επισημαίνει ότι οι ανάγκες στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων είναι μεγάλες και ο κίνδυνος αποδυνάμωσης των υπηρεσιών ορατός.

Όπως επισημαίνεται αρκετοί από τους αστυνομικούς που υπηρετούν είναι πάνω από τα όρια συνταξιοδότησης, ενώ αν δεν υπάρξει σταδιακή και προγραμματισμένη  ενίσχυση για τα επόμενα χρόνια, σε βάθος περίπου τετραετίας θα υπάρξει μείωση του προσωπικού κατά 40% .

«Όπως γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό, εφόσον δεν υπάρξει μέριμνα, η όλη κατάσταση, σύντομα, θα επηρεάσει αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, την αποτελεσματικότητά μας  στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και  την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες του Νομού μας» σημειώνει στην επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών και ζητά να ενισχυθεί ο νομός με σημαντικό αριθμό αστυνομικών στις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ