Ε65: Τρίκαλα- Καλαμπάκα στους πρώτους μήνες του 2024

aksonas e65

Στα μεγάλα οδικά έργα που θα βγάλουν πολλές περιοχές της χώρας από την απομόνωση, δίνοντάς τους μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας στην 27  ετήσια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Economist με την ελληνική Κυβέρνηση με τίτλο: «Η μεγάλη μετάβαση: Γεωπολιτική – Περιβάλλον – Τεχνολογία».

Στα μεγάλης σημασίας έργα συγκαταλέγεται και ο Ε65, ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, που με συνολικό μήκος 237 χλμ. θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας.

To έργο αφορά στην κατασκευή αυτοκινητοδρόμου ημικόμβο με Α.Θ.Ε. στο ύψος του Α.Κ. Θερμοπυλών έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό μετά την Οξύνεια (συνολικό μήκος 181 χλμ.), καθώς και στη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος της Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες Φθιώτιδας (συνολικό μήκος 57 χλμ.).

Όπως επανέλαβε ο κ. Σταϊκούρας, ένα σημαντικό κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου, αυτό από τα Τρίκαλα μέχρι την Καλαμπάκα, θα παραδοθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι εντάσσεται στο βόρειο τμήμα του Ε65, Τρίκαλα-Εγνατία, που έχει συνολικό μήκος 70,5 χλμ. και έχει καταγράψει πρόοδο υλοποίησης στο 25%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ