Ε-65… Προέχει η χρηματοδότηση του έργου..

E65 KOMVOS

E65 KOMVOS

Προέχει η χρηματοδότηση και η ολοκλήρωση του έργου και όχι το σημείο σύνδεσης του με την Εγνατία Οδό. Αυτή είναι η πάγια θέση της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως έχει εκφραστεί δημόσια από τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη αλλά και από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο είχε συζητήσει το θέμα προ τριμήνου.

Την ίδια άποψη φαίνεται ότι συμερίζονται και άλλοι αυτοδιοικητικοί φορείς της Ηπείρου, οι οποίοι επισημαίνουν την ανάγκη ολοκλήρωσης του δρόμου, που προυποθέτει την εξεύρηση των απαιτούμενων πιστώσεων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, εκτιμά ότι ο Ε65 αποτελεί έργο υψίστης σημασίας και για την περιοχή μας και σχετικά με τη βόρεια χάραξη, όπως είχε αναφερθεί και από το Περιφερειακό Συμβούλιο θα υποστηριχθεί η λύση που θα προκριθεί ως βέλτιστη από το Υπουργείο Υποδομών.

Έτσι δεν εγείρει κανένα ουσιαστικό θέμα η επιλογή του Κηπουρειού, αλλά παραμένουν οι ανησυχίες για την δυνατότητα εξεύρεσης των απαιτούμενων κονδυλίων.

Ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ουσιαστικά έχει δείξει ως μονόδρομο, την χρηματοδότηση από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, με την οποία έχει γίνει ήδη σχετική συζήτηση για το βόρειο τμήμα.

“Είναι μέλημά μας αυτό γιατί εξυπηρετεί όλη την Κεντρική Ελλάδα και το νότιο και βόρειο τμήμα θα είναι ένας δημόσιος δρόμος. Αυτό το θέμα ‘’τρέχει’’. Είναι αρκετά ώριμο πλέον. Έχει θετική άποψη και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα ότι πρέπει να προχωρήσει και το βόρειο και το νότιο τμήμα και θα πρέπει να πάμε σε τέτοιες λογικές”, ανέφερε στις δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη Παρασκευή στην Πρέβεζα.

Φαίνεται πάντως ότι ο δρόμος είναι μακρύς και οι δυσκολίες στην εξεύρεση των πόρων αποδεικνύουν από μόνες τους πως το κρίσιμο δεν είναι το σημείο σύνδεσης με την Εγνατία αλλά η σύνδεση αυτή καθαυτή!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ