Ε65: Εργασίες στο νότο, το βλέμμα στο βορρά

Με το στήσιμο των εργοταξίων και με χωματουργικά έργα στα πρώτα 14 χιλιόμετρα, ξεκίνησε το έργο στο νότιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65.

Το τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα είναι μήκους 32,27 χιλιομέτρων και αποτελείται από δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση συν τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), με πέντε κόμβους, έναν Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), μία σήραγγα 2.983 μέτρων, οκτώ γέφυρες και έναν μετωπικό σταθμό διοδίων.

Ως χρονική διάρκεια κατασκευής, έχει δοθεί το τέλος Δεκεμβρίου του 2021, ωστόσο θα δίνονται τμηματικά στην κυκλοφορία όσα κομμάτια ολοκληρώνονται.

Ωστόσο το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στο βόρειο τμήμα, την σύνδεση δηλαδή του άξονα με την Εγνατία Οδό που αφορά άμεσα και την Ήπειρο.

Το κυβερνητικό επιτελείο ευελπιστεί ως το καλοκαίρι να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και για την κατασκευή του βόρειου τμήματος του Ε65, το οποίο θα συνδέει τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό, θα έχει μήκος 63 χιλιομέτρων και θα κοστίσει περί τα 450 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Υποδομών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει πριν από αρκετούς μήνες και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ