Ε. Ντζάνη: Τι προκάλεσε την υπερμετάδοση στα Γιάννινα

ntzani euaggelia

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ανάλυση για την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων Covid-19 που έκανε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια- Διευθύντρια Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευαγγελία Ντζάνη σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Στο Μικροσκόπιο» της Γιώτας Σταύρου, στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1.

Η κ. Ντζάνη τόνισε ότι η υπερμετάδοση δεν πυροδοτήθηκε από εργασιακούς χώρους ή από τα σχολεία και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις.

«Στο τέλος του καλοκαιριού υπήρξε μία αδυναμία της τοπικής κοινότητας να συμμορφωθεί με τα μέτρα. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι η κατάχρηση των αποστάσεων στο δημόσιο χώρο ήταν αυτή που οδήγησε στην ταχύτατη μετάδοση. Η αδυναμία να διατηρήσουμε τις αποστάσεις πυροδότησε την έξαρση η οποία είναι εντυπωσιακή», ανέφερε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως τα Γιάννινα από την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

«Μέσα σε τρεις βδομάδες βλέπουμε ένα άλμα που σχετίζεται με συνθήκες υπερμετάδοσης» σημείωσε η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αναφερόμενη στην αποκλιμάκωση που όλοι περιμένουμε σημείωσε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα καταγραφεί σε δύο βδομάδες και θα εξαρτηθεί από την μεταστροφή της συμπεριφοράς μας.

«Δεν θα είναι τα περιοριστικά μέτρα που θα φέρουν αποκλιμάκωση αλλά η συναίσθηση ότι έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή μας και η μεταστροφή της συμπεριφοράς μας», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ