Ε. Ντζάνη: Περιστατικά υπερμετάδοσης και στα Γιάννινα

ntzani euaggelia

Τα Γιάννινα ακολουθούν πλέον τον γενικό κανόνα και δεν εμφανίζουν τις καλές καταγραφές που είχαν τους προηγούμενες μήνες σχετικά με την διάδοση του κορωνοιού.

Αυτή ήταν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επισήμανση που έκανε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια- Διευθύντρια Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευαγγελία Ντζάνη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο  ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος TV1.

Οι καταγραφές των τελευταίων ημερών, όπως τόνισε η κ. Ντζάνη συνδέονται πια με περιστατικά υπερμετάδοσης και υπογράμμισε ότι «είχαμε κοινωνικές εκδηλώσεις που λειτούργησαν πολλαπλασιαστικά. Κι αυτό θέλει πολύ μεγάλη προσοχή».

Στη συνέντευξή της υπογράμμισε ακόμη ότι η Ήπειρος εξακολουθεί να αγοράζει χρόνο γεγονός σημαντικό γιατί όσο χρόνο αγοράσουμε θα οδηγούμαστε πιο κοντά στην πρόληψη.

«Όσο χρόνο αγοράσουμε τόσο καλύτερα θα είναι. Κι αυτό είναι κοινό κτήμα, είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας που έγινε» τόνισε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δίνονται λύσεις τοπικά και να υπάρχει συντονισμός για την διατήρηση της καλής εικόνας.

Το Εργαστήριο εξακολουθεί να κάνει μετρήσεις στα λύματα της πόλης αλλά και στοχευμένες μετρήσεις στις εξόδους δομών, όπως η Αγία Ελένη, η δομή του Κατσικά και τα γηροκομεία.

Τα λύματα στην Αγία Ελένη δείχνουν υψηλό φορτίο και η ανίχνευση ήταν σχεδόν ταυτόχρονη με την διάγνωση θετικών κρουσμάτων.

Το σύστημα αυτό θα συνεχίσει να λειτουργεί τους επόμενους μήνες ως ένας ακόμη παράγοντας επιτήρησης της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ