Ε. Ντζάνη: Μικρές διάσπαρτες εστίες στην πόλη

ntzani euaggelia

Ιδιαίτερα δύσκολη γίνεται η κατάσταση και για τα Γιάννινα τα οποία την Πέμπτη και την Παρασκευή μετρούν 73 κρούσματα. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας την αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Ανησυχητική ήταν η εικόνα που περιέγραψε και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια- Διευθύντρια Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευαγγελία Ντζάνη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο  ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος TV1 και τη Γιώτα Σταύρου.

Η κ. Ντζάνη ανέφερε ότι το λεκανοπέδιο σιγοβράζει και μίλησε για πολλές μικρές και διάσπαρτες εστίες που δίνουν τα κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Τόνισε την ανάγκη εντατικοποίησης των συστάσεων προς τους πολίτες και υπογράμμισε ότι οι επόμενες ημέρες θα έχουν να κάνουν με την προστασία της υγείας του καθενός μας.

«Βλέπουμε μεγάλη κινητικότητα στην πόλη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή» τόνισε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια διευκρινίζοντας ότι η αποτελεσματικότητα των μέτρων δεν θα κριθεί άμεσα. Μάλιστα σημείωσε ότι το διάστημα Οκτωβρίου- Νοεμβρίου χρειάστηκαν 12 βδομάδες προκειμένου η περιοχή να επιστρέψει σε ικανοποιητικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ