Δυσκολίες και αρνήσεις για τα γαλάζια ψηφοδέλτια

nea dimokratia logo

Σοβαρές δυσκολίες για να κλείσει ψηφοδέλτια τόσο στο Νομό Ιωαννίνων όσο και στους υπόλοιπους της Ηπείρου συναντά η Νέα Δημοκρατία παρότι φαίνεται ότι οδεύει προς τις εκλογές από θέση υπεροχής.

Μέχρι στιγμής το κυβερνόν κόμμα εισπράττει αντιρρήσεις και αρνήσεις και βέβαια όχι τυχαία.

Ο εκλογικός νόμος – απλή αναλογική- αλλάζει ριζικά το τοπίο. Ακόμη και στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία διατηρούσε τα ποσοστά του 2019 θα είχε λιγότερους εκλεγμένους στα έδρανα της βουλής.

Θεωρείται  κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι στο Νομό Ιωαννίνων που είναι ο μεγαλύτερος η μάχη για την εκλογή θα δοθεί μεταξύ των σημερινών τεσσάρων βουλευτών.

Αυτό από μόνο του αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για συμμετοχή νέων, ειδικά από την στιγμή που η περίφημη λίστα των αρίστων πήγε στον κάλαθο ενώ στελέχη που έδωσαν την εκλογική μάχη από την πρώτη γραμμή το 2019 δεν αξιοποιήθηκαν.

Ένας συνδυασμός παραγόντων λοιπόν κάνει λιγότερο ελκυστική από κάθε άλλη φορά την συμμετοχή στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο.

Όπως έγραψε προ λίγων ημερών το Epiruspost ήδη ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Λαζάνης στον οποίο έγινε πρόταση απάντησε αρνητικά ενώ αρνητικές απαντήσεις έχουν δοθεί και από άλλα στελέχη της περιοχής.

Ελαφρώς καλύτερα είναι τα πράγματα στους άλλους τρεις νομούς λόγω και του μικρότερου αριθμού υποψηφίων που απαιτούνται για τα ψηφοδέλτια.

Ωστόσο είναι απίθανη η συμμετοχή νέων προσώπων που θα μπορούσαν να δώσουν άλλη δυναμική.

Η μοναδική ίσως τέτοια περίπτωση είναι ο Νομός της Άρτας όπου παίζει δυνατά το όνομα του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά χωρίς όμως η συμμετοχή αυτή να έχει κλειδώσει.

Και όπως φαίνεται η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει συνολικά το θέμα των αντιπεριφερειαρχών καθώς από πολλές περιοχές της χώρας εν ενεργεία βουλευτές αντιδρούν σε τέτοιες υποψηφιότητες καθώς εκτιμούν ότι απειλούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ