Δύσκολη η επιστροφή μόνο για την Γ’ Λυκείου

kerameos ni

Προτεραιότητα της κυβέρνησης, μετά το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, είναι και η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα θρανία.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ώστε να ληφθούν και οι αποφάσεις για την επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα θρανία. Ωστόσο, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στο να πραγματοποιηθεί αυτό.

“Χθες ήταν μια ημέρα χαράς. Επισκέφθηκα δύο σχολεία και μπορούσε κανείς να δει τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών. Τα μέτρα και την προηγούμενη περίοδο και τώρα τηρούνται υποδειγματικά στα σχολεία και με πρώτους τους μαθητές. Έχουν συμμορφωθεί απόλυτα και στα νέα μέτρα. Επειδή το θέμα του συγχρωτισμού των γονέων είναι κάτι που είχαμε συζητήσει με την επιτροπή των ειδικών προτείναμε δύο λύσεις, οι οποίες έγιναν αποδεκτές από την επιτροπή και εφαρμόστηκαν από χθες. Και είναι η κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των παιδιών, να μην φτάνουν όλοι ταυτόχρονα και το δεύτερο είναι όσα σχολεία έχουν πάνω από μία εισόδους να χρησιμοποιούνται”, είπε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ρ/σ Realfm 97,8.

“Έχουμε δημιουργήσει μια πλατφόρμα για δωρεάν τεστ κορονοϊού για εκπαιδευτικούς, έχει χρησιμοποιηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα”, σημείωσε εν συνεχεία.

“Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών σχετικά με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τονίζω όμως ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στο να λειτουργήσει μόνη της η Γ’ Λυκείου, καθώς οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και στην Α’ και στην Β’ Λυκείου. Σε κάθε περίπτωση θα συζητηθεί όπως κάνουμε για κάθε απόφαση που αφορά στην Παιδεία”, ανέφεφερε η κ. Κεραμέως.

“Έτοιμοι είμαστε αλλά χρειάζονται κάποιες ημέρες για να αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί. Επιχειρησιακά είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν Γυμνάσια και Λύκεια, όταν μας το υποδείξει η επιτροπή” πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ