Δυσεύρετο και στα Γιάννινα το ozempic, ταλαιπωρία για τους ασθενείς

ozempic

Εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο είναι να βρεθεί στα φαρμακεία των Ιωαννίνων το ozempic, φάρμακο που χορηγείται σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Το συγκεκριμένο φάρμακο προκάλεσε «φρενίτιδα» μετά από δημοσιεύματα ότι βοηθά στην απώλεια βάρους.

Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει την παρέμβαση του ΕΟΦ προ ημερών η οποία όπως φαίνεται δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Όπως αναφέρουν ασθενείς αλλά και γιατροί της περιοχής, το συγκεκριμένο φάρμακο είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία αλλά και τον κίνδυνο να μείνουν όσοι νοσούν χωρίς την αγωγή τους.

Σε επίπεδο χώρας, άρχισε από την Παρασκευή και μετά από μεγάλη χρονική καθυστέρηση, η σταδιακή διάθεση του αντιδιαβητικού σκευάσματος Ozempic.

Οι 15 χιλιάδες συσκευασίες που αγόρασε ο ΙΦΕΤ εκτάκτως από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, θα διατεθούν με μεγάλη προσοχή προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που έχουν προκύψει από την λάθος διαχείριση αλλά και συνταγογράφηση του ozempic, από μερίδα γιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), για τη χορήγησή του έχουν γίνει πιο αυστηρές οι ενδείξεις στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καθώς πλέον το φάρμακο δεν μπορεί να γραφτεί ηλεκτρονικά σε άτομα που ήταν σε προδιαβητικό στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ