Δύο Υπουργοί στην Δωδώνη, στην πρεμιέρα της «Μήδειας»

dodoni mideia1

dodoni mideia1

Ένα κλασικό δράμα, την «Μήδεια» του Ευριπίδη, φιλοξένησε το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης. Την πρεμιέρα της παράστασης που αποτελεί συμπαραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων παρακολούθησε η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και η Υπουργός Διοικητής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Οι συντελεστές καταχειροκροτήθηκαν από πλήθος θεατών και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το μήνυμα το πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, η οποία τόνισε πως «ο Πολιτισμός μας, όσα έχουμε να αναδείξουμε, αλλά και όσα έχουμε να δημιουργήσουμε και σήμερα, είναι μεγάλη δύναμή για τη χώρα και ένα από τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».

dodoni mideia2

Η υπουργός υπογράμμισε ότι «η οικονομική ανάπτυξη, η πολιτισμική ανάπτυξη, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η κοινωνική ανασυγκρότηση -που τόσο το έχει ανάγκη αυτός ο τόπος- νομίζω ότι πάνε μαζί».

Επίσης αναφέρθηκε στην Ήπειρο που, όπως είπε, έχει τόσα πολλά να δείξει και να αναδείξει, ενώ χαρακτήρισε πολύ μεγάλο βήμα το 1ο Φεστιβάλ, που δείχνει την αγάπη που έχει αυτός ο τόπος για τα μνημεία του, επισημαίνοντας πως «η ιστορική μνήμη ενός λαού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πάει μπροστά».

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόδρου που παρακολούθησε την παράσταση, η οποία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με το Θέατρο Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, χαρακτήρισε τη στιγμή σημαντική για τον Πολιτισμό.

«Σήμερα συνεργάζονται 3 ιστορικοί φορείς. Το θέατρο Τέχνης με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η ένωση των δυνάμεων, μπορεί να δώσει μια καινούργια δυναμική στον Πολιτισμό. Μπορεί να εκτινάξει το αρχαίο δράμα και τον Πολιτισμό πέρα από στενά πλαίσια ενός φορέα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γι΄ αυτό θέλησα να παρακολουθήσω την παράσταση αυτή εδώ και όχι στην Επίδαυρο. Για να υπογραμμίσω ακριβώς αυτό το ιστορικό γεγονός», ανέφερε.

20229334 1919648874951103 1511558298543311010 n

Η σκηνοθέτιδα Μαριάννα Κάλμπαρη, η πρωταγωνίστρια Μαρία Ναυπλιώτου, οι ηθοποιοί Χάρης Φραγκούλης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γεράσιμος Γενατάς και ο υπεύθυνος για τη μουσική σύνθεση του έργου, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, προσέφεραν μία μοναδική παράσταση που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκατοντάδες θεατές.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ