Δυο βραδιές γεμάτες μουσική στη Γέφυρα της Πλάκας

gefiri plaka t2

gefiri plaka t2

Δύο μουσικές βραδιές με ένα κοινό αίτημα… Την ταχύτερη αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας.

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και η Περιφέρεια Ηπείρου, διοργανώνουν στις 4 και 5 Αυγούστου, τις μουσικές εκδηλώσεις με στόχο το μήνυμα να φτάσει παντού.

Η πρώτη βραδιά είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής και δράσης της Ομοσπονδίας, με αναφορά στους απόδημους Τζουμερκιώτες και στο ρόλο που διαδραμάτισαν για τον τόπο. Η βραδιά θα συνεχίσει με την Ηπειρώτικη παράδοση, με μια συναυλία φόρο τιμής στους μεγάλους δασκάλους του ηπειρώτικου κλαρίνου και την τέχνη τους. Παρόντες σχεδόν το σύνολο των σπουδαιότερων μουσικών της Ηπείρου, οι οποίοι από κοινού θα συμπράξουν και θα παρουσιάσουν τις διαφορετικές τεχνικές παιξίματος που διαμόρφωσαν τις σχολές του οργάνου.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο ηπειρώτης τραγουδοποιός Δημήτρης Υφαντής και θα ακολουθήσουν οι σπουδαίοι του είδους Πετρολούκας Χαλκιάς και Γιώργος Κωτσίνης, και μαζί τους οι καλύτεροι ερμηνευτές της τοπικής παράδοσης, ο Σάββας Σιάτρας, ο Γιάννης Παπακώστας και η Βασιλική Καρακώστα. Θα ακουστούν τραγούδια ιστορικά, της ξενιτιάς, του γάμου, της αγάπης, μοιρολόγια, τραγούδια που εκφράζουν όλες τις όψεις της ανθρώπινης ύπαρξης και ξυπνούν τις θύμησες του καθενός μας.

Τη δεύτερη βραδιά, τη σκυτάλη θα πάρει ο Μίλτος Πασχαλίδης με την ορχήστρα του, ένας από τους πιο σημαντικούς και αγαπητούς τραγουδοποιούς της γενιάς του και πολύ αγαπητός στη νεολαία. Το ίδιο βράδυ θα ακουστούν τραγούδια και από έναν νέο τραγουδοποιό, τον Θανάση Σκαριώτη από το Μονολίθι.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ