Δύο θάνατοι, σταθερές οι εισαγωγές, τρία παιδιά στο Νοσοκομείο

askisi_etoimotitas1

Το κύμα του προκάλεσε η μετάλλαξη «Όμικρον» σαρώνει και την Ήπειρο καθώς μέσα σε οκτώ μέρες καταγράφηκαν σχεδόν οκτώμισι χιλιάδες κρούσματα.

Παρά την έκρηξη που έχει προκληθεί οι εισαγωγές στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων παραμένουν σε σταθερά επίπεδα χωρίς να καταγράφεται μέχρι στιγμής ιδιαίτερη αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα.

Στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου νοσηλεύονται 37 ασθενείς και στις Μονάδες του Χατζηκώστα 19. Οι αριθμοί μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις εισαγωγές που γίνονται και τα εξιτήρια που μπορεί να δοθούν.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσηλεύονται 12 ασθενείς και στη ΜΕΘ του Χατζηκώστα τέσσερις. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πίεση για εισαγωγές στις ΜΕΘ- Covid, τουλάχιστον μεγαλύτερη από κείνη του προηγούμενου διαστήματος.

Τρία παιδιά στο Νοσοκομείο

Στις ειδικές κλίνες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου νοσηλεύονται τρία παιδιά που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό. Η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται ικανοποιητική, τα συμπτώματα είναι ήπια και φαίνεται ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την πορεία τους.

Και δύο θάνατοι

Η πανδημία αφήνει δύο ακόμη θανάτους στην περιοχή μας. Δύο άνθρωποι που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα έχασαν την μάχη που έδιναν.

Πρόκειται για έναν 65χρονο που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 2 Ιανουαρίου και μετά από μερικές ημέρες νοσηλείας κατέληξε.

Επίσης έφυγε από τη ζωή ένας 85χρονος ο οποίος νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες χωρίς τελικά να καταφέρει να κερδίσει την μάχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ