Δύο σύγχρονοι οδικοί άξονες και ένας κόμβος… τριτοκοσμικός! Ο κόμβος των Ιωαννίνων!

egnatia komvos io2

egnatia komvos io2

Δύο σύγχρονοι οδικοί άξονες, δύο από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους της χώρας, θα διασταυρώνονται πολύ σύντομα στα Γιάννινα. Η Ηπειρωτική πρωτεύουσα θα βρεθεί στο σταυροδρόμι της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού.

Η πρώτη ήταν αυτή που έσπασε την απομόνωση της Ηπείρου και άνοιξε νέους ορίζοντες προς την Βόρεια Ελλάδα.

Η δεύτερη μπαίνει στην καθημερινότητά μας και οι εντυπώσεις από τα πρώτα χιλιόμετρα που έχουν δοθεί στην κυκλοφορία είναι άριστες. Πρόκειται για ένα από τα πιο ποιοτικά έργα, όπως ομολογούν οδηγοί που διήλθαν το τμήμα από την Πέρδικα μέχρι την Καμπή.

egnatia komvos o1

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθεί στην κυκλοφορία το νότιο άκρο της Ιόνιας Οδού και θα ακολουθήσει το βόρειο. Το τμήμα δηλαδή από το Αβγό μέχρι την διασταύρωση με την Εγνατία, στην περιοχή Πεδινής-Κοσμηράς.

Και όλη η κίνηση πλέον, από Βορά και Νότο, θα εξυπηρετείται από αυτό που μόνο κατ΄όνομα, αποκαλούμε κόμβο… Κόμβο των Ιωαννίνων, που όμοιός του δεν υφίσταται σε ολόκληρη την χώρα.

Δύο υπερσύγχρονοι δρόμοι και ένας τριτοκοσμικός κόμβος!

Και φυσικά με αυτόν θα πορευόμαστε για πολλά χρόνια, καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα ή βούληση για την κατασκευή ενός σύγχρονου κόμβου, όπως επιβάλλει η κατάσταση και τα δεδομένα που δημιουργούνται από τους δύο οδικούς άξονες.

Κατά την τελευταία του παρουσία στα Γιάννινα ο Υπουργός Υποδομών ρωτήθηκε για τον κόμβο των Ιωαννίνων αλλά απάντησε για την Αμβρακία Οδό!!!

Αυτό και μόνο είναι αποκαλυπτικό της παντελούς έλλειψης έστω και του παραμικρού σχεδιασμού για την επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ