Δύο στο δεύτερο γύρο, οκτώ νέοι δήμαρχοι και οκτώ που συνεχίζουν..

ekloges psifodeltia

Δύο δήμοι της Ηπείρου θα κριθούν στον δεύτερο γύρο. Πρόκειται για τα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα.

Στο Δήμο Ιωαννιτών ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου θα αναμετρηθεί με τον πρώην δήμαρχο Θωμά Μπέγκα.

Στο Δήμο Ηγουμενίτσας ο σημερινός δήμαρχος Ιωάννης Λώλος θα έχει απέναντί του τον Παναγιώτη Νταή.

Οι αναμετρήσεις της δεύτερης Κυριακής είναι πάντα διαφορετικές. Επικεντρώνονται συνήθως στη σύγκριση προσώπων και στις πολιτικές συμμαχίες που επιτυγχάνονται. Έτσι προγνωστικά μπορεί να γίνονται ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Σε οκτώ Δήμους της Ηπείρου γίνεται αλλαγή σκυτάλης καθώς οι εν ενεργεία δήμαρχοι έχασαν ή δεν μετείχαν στις αναμετρήσεις όπως στις περιπτώσεις του Μετσόβου και των Βορείων Τζουμέρκων.

-Στο Δήμο Αρταίων, ο Χριστόφορος Σιαφάκας θα βρεθεί για πρώτη φορά στο αξίωμα του δημάρχου την 1η Ιανουαρίου.

-Στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, ο Κώστας Παπασιώζος εκλέγεται για πρώτη φορά έχοντας όμως αυτοδιοικητική εμπειρία καθώς έχει διατελέσει δήμαρχος στον καποδιστριακό δήμο και μάλιστα είχε αφήσει την σφραγίδα του ως ένας από τους πιο πετυχημένους.

-Στο Δήμο Ζηρού, η επιστροφή του Γιώργου Ζυγούρη συνοδεύτηκε και από τη νίκη του απέναντι στον επί σειρά ετών δήμαρχο Νίκο Καλαντζή. Από την 1η Ιανουαρίου θα αναλάβει τις τύχες της περιοχής του επιδιώκοντας να βάλει την δική του σφραγίδα.

-Στο Δήμο Σουλίου, ο γιατρός Αθανάσιος Ντάνης μπήκε στην εκλογική μάχη την τελευταία στιγμή. Έκανε την έκπληξη καθώς κέρδισε τον εν ενεργεία δήμαρχο Γιάννη Καραγιάννη.

-Στο Δήμο Φιλιατών ο Βασίλης Τζίγκος είναι το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει το αξίωμα και την πορεία του Δήμου για τα επόμενα πέντε χρόνια.

-Στο Δήμο Μετσόβου η Μαρία- Χριστίνα Αβέρωφ είναι το νέο πρόσωπο της αυτοδιοίκησης για την περιοχή και θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στα δημοτικά πράγματα.

-Στο Δήμο Κόνιτσας, θα γίνει αλλαγή σκυτάλης με τον Ανδρέα Παπασπύρου να επιστρέφει στο αξίωμα του Δημάρχου αφού έχει ήδη πίσω του μία θητεία.

-Νέο πρόσωπο και στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων είναι ο Νίκος Βαίτσης, ο οποίος ωστόσο έχει την εμπειρία του Δήμου καθώς έχει διατελέσει αντιδήμαρχος.

Οι δήμαρχοι που παραμένουν στις θέσεις τους καθώς κέρδισαν τις εκλογές είναι ο Περικλής Μίγδος στο Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη, ο Χρήστος Χασιάκος στα Κεντρικά Τζουμέρκα, ο Νίκος Γεωργάκος στην Πρέβεζα, ο Νίκος Ζαχαριάς στην Πάργα, ο Χρήστος Ντακαλέτσης στη Δωδώνη, ο Μιχάλης Πλιάκος στη Ζίτσα, ο Κώστας Καψάλης στο Πωγώνι και ο Γιώργος Σουκουβέλος στο Ζαγόρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ