Δύο σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στην Περιφερειακή

fanaria parakampsi ek

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις για την επίλυση προβλημάτων ασφάλειας στην Περιφερειακή των Ιωαννίνων δρομολογούνται από την Περιφέρεια με σχετικές αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή.

Ο περιφερειακός δρόμος της πόλης –συχνά αποκαλείται παράκαμψη- σχεδιασμένος προ 25ετίας και κατασκευασμένος προ 15ετίας έχει σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα που συχνά γίνονται αιτία πρόκλησης ατυχημάτων.

Στο τελευταίο δυστύχημα ένας νέος έχασε τη ζωή του. Ο θάνατος αυτός έδωσε την αφορμή για να αναδειχθούν τα προβλήματα ασφάλειας του δρόμου και το αίτημα να δρομολογηθούν λύσεις.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη συνεδρίαση της Τετάρτης ενέκρινε την δημοπράτηση δύο έργων για την οδική ασφάλεια.

Το πρώτο αφορά την κατασκευή διπλού κυκλικού κόμβου επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας και στη συμβολή με την Περιφερειακή οδό της πόλης των Ιωαννίνων, με προϋπολογισμό 2.354.000 ευρώ.

Το δεύτερο  αφορά την ανακατασκευή της περιφερειακής οδού στην περιοχή σύνδεσης με την οδό Πετροπουλάκη, με προϋπολογισμό € 360.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ