Δύο παιδιά με σύνδρομο MIS-C στο Πανεπιστημιακό

nosileia paidiou

Αύξηση στις νοσηλείες παιδιών καταγράφεται τον τελευταίο μήνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στην μονάδα λοιμωδών παίδων που έχει δημιουργηθεί απόρροια των αυξημένων κρουσμάτων που σημειώνονται στις ηλικίες αυτές.

Η μονάδα λοιμωδών παίδων, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Αικατερίνη Σιώμου καταγράφει πληρότητα από 70 μέχρι και 80% ενώ τον Ιανουάριο και μέσα σε ένα μήνα οι νοσηλείες ξεπέρασαν το 1/3 όλης της προηγούμενης χρονιάς.

Η κ. Σιώμου έκανε γνωστό ότι υπήρξαν δύο περιπτώσεις παιδιών με σύνδρομο MIS-C δηλαδή με πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο που εκδηλώνεται αρκετές μέρες μετά τη νόσηση.

Το ένα παιδί είχε πολύ καλή εξέλιξη και έχει πάρει εξιτήριο ενώ το δεύτερο είναι υπό παρακολούθηση.

Είναι ένα σύνδρομο σπάνιο που όμως μπορεί να έχει κακή έκβαση όπως είπε η κ. Σιώζου και συμπλήρωσε πως όταν οι γονείς διαπιστώνουν συμπτώματα που επιμένουν τότε θα πρέπει να απευθύνονται στο γιατρό.

Το σύνδρομο, με βάση τα στοιχεία που έχει η επιστημονική κοινότητα, εκδηλώνεται τρεις βδομάδα έως ένα μήνα μετά τη νόσηση. Στην Ελλάδα έχουν νοσηλευτεί 100 παιδιά με MIS-C.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ