Δύο Ινστιτούτα Υψηλής Έρευνας μακριά από την Ήπειρο!

texnologia

Τι σημαίνει πραγματικά υψηλή έρευνα; Την απάντηση έδωσε στη Βουλή ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας με την ανακοίνωση ίδρυσης δύο νέων Ινστιτούτων.

Κανένα βέβαια δεν θα είναι στην Ήπειρο κι αυτό ας προβληματίσει την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, τους τοπικούς φορείς, τους βουλευτές και λοιπούς παράγοντες του τόπου.

Το “Ινστιτούτο Κβαντικής Έρευνας και Κβαντικής Τεχνολογίας” ιδρύεται στον Δημόκριτο και “Γονιδιωματικής Ανθρώπου” στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι το “Ινστιτούτο Κβαντικής Έρευνας και Κβαντικής Τεχνολογίας” θα έχει αποστολή την παραγωγή υψηλού επιπέδου ανταγωνιστικής έρευνας αιχμής στον τομέα της Κβαντικής Υπολογιστικής, της κβαντικής επιστήμης και τεχνολογιών συναφών φαινομένων, στα πρότυπα κορυφαίων κέντρων του εξωτερικού. Επισήμανε πως τα Κβαντικά υπολογιστικά συστήματα αναμένεται στο άμεσο μέλλον να λύσουν περίπλοκα προβλήματα που σήμερα δεν είναι δυνατόν να επιλυθούν με τα υπάρχοντα υπολογιστικά συστήματα, επιφέροντας μεγάλες ανατροπές στη διεθνή οικονομία.

Για το Ινστιτούτο Γονιδιωματικής Ανθρώπου στην Ελλάδα στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, είπε πως η αποστολή του θα είναι η διεξαγωγή υψηλού επιπέδου ανταγωνιστικής έρευνας αιχμής στον τομέα της γενετικής του ανθρώπου στα πρότυπα κορυφαίων κέντρων του εξωτερικού, καθώς και η παροχή υπηρεσιών, αξιοποιώντας την ποικιλομορφία τοπικών γονιδιωματικών παραλλαγών για την ιστορία του ελληνικού πληθυσμού, με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Και τα δύο θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ